Žirnių sriuba su kalakutiena

Žirnelių sriuba su kalakutiena - tai švelnus, kreminės tekstūros patiekalas, kuris patiks visiems! Sparnelių sriuba bus soti ir labai skani.

Pagaminsite per:60 min.
Kategorija:Mėsos patiekalai
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:5
Paruošimas
1. Žirnius kelis kartus nuplaukite ir 3-4 valandas pamirkykite šaltame vandenyje.

2. Kalakutienos sparnelius sudėkite į gilų puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, nupurtykite putas ir virkite dar valandą arba pusantros, kol suminkštės.

3. Iš sultinio išimkite mėsą, nulupkite ją, atskirkite nuo kaulo ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

4. Į puodą suberkite išmirkytus žirnius, virkite 25-30 minučių, nugriebkite putas.

5. Kol žirniai verda, paruoškite daržoves. Smulkiai supjaustykite svogūną ir papriką, morką sutarkuokite stambia tarka. Šiek tiek augalinio aliejaus pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus, tada į keptuvę suberkite morką ir papriką, kepkite 5-7 minutes.

6. Nulupkite bulves, supjaustykite jas mažais kubeliais ir sudėkite į sultinį.

7. Į sriubą sudėkite paukštieną ir įdarytą paukštieną, įberkite druskos ir pipirų, prieskonių, lauro lapą ir dvi skilteles česnako. Virkite, kol visi ingredientai išvirs.

8. Paruoštą žirnių sriubą patiekite su žalumynais.
Ingredientai
* Kalakutienos sparnas (mentė) 400 g
* Žirniai 300 g
* Didelės bulvės 2 vnt.
* Morkos 2 vnt.
* Saldžioji paprika 1 vnt.
* Baltasis svogūnas 1 vnt.
* Česnakai 2 skiltelės
* lauro lapai 2 vnt.
* Augalinis aliejus 1 valgomasis šaukštas.
* Druska pagal skonį
* Pipirų mišinys pagal skonį
* Žalumynai pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Back to top button