Ant grotelių kepta žuvis tinka bet kokiai progai. Subtilus skonis ir malonus aromatas negali palikti abejingų nė vieno gurmano.
Pagaminsite per: | 30 min. |
Kategorija: | Žuvies patiekalai |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Kepimui galite naudoti šviežią arba šaldytą žuvį.
2. Norėdami paruošti marinatą, turite sumaišyti visus išvardintus ingredientus. Tada šiuo marinatu padengti abi žuvies filė puses.
3. Pagal šį receptą galima kepti žuvį ant grotelių.
4. Žuvį marinate reikia laikyti ne ilgiau kaip 10-20 minučių.
5. Paruoškite kepsninę netiesioginiam kepimui. Grilį reikia įkaitinti iki 180 laipsnių.
6. Tada žuvį dėkite ant grotelių ir kepkite, kol suminkštės. Paprastai tai trunka ne ilgiau kaip 10–15 minučių.
7. Patiekite paruoštą žuvį, pabarstykite žolelėmis.
2. Norėdami paruošti marinatą, turite sumaišyti visus išvardintus ingredientus. Tada šiuo marinatu padengti abi žuvies filė puses.
3. Pagal šį receptą galima kepti žuvį ant grotelių.
4. Žuvį marinate reikia laikyti ne ilgiau kaip 10-20 minučių.
5. Paruoškite kepsninę netiesioginiam kepimui. Grilį reikia įkaitinti iki 180 laipsnių.
6. Tada žuvį dėkite ant grotelių ir kepkite, kol suminkštės. Paprastai tai trunka ne ilgiau kaip 10–15 minučių.
7. Patiekite paruoštą žuvį, pabarstykite žolelėmis.
Ingredientai
* Skumbrė, silkė ar jūrų lydeka
* Sojų padažas 6 šaukštai
* Citrinų sultys 3 šaukštai
* Alyvuogių aliejus 5 šaukštai
* 1 didelis svogūnas
* Susmulkintos žolelės (petražolės, krapai ir laiškiniai svogūnai)
* Pagal skonį maltų pipirų, peletrūno, rozmarino ir džiovinto imbiero mišinys
* 2 šaukšteliai medaus
* 1 skiltelė smulkiai smulkinto česnako
* Sojų padažas 6 šaukštai
* Citrinų sultys 3 šaukštai
* Alyvuogių aliejus 5 šaukštai
* 1 didelis svogūnas
* Susmulkintos žolelės (petražolės, krapai ir laiškiniai svogūnai)
* Pagal skonį maltų pipirų, peletrūno, rozmarino ir džiovinto imbiero mišinys
* 2 šaukšteliai medaus
* 1 skiltelė smulkiai smulkinto česnako
Siųsti atsiliepimą