Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip tobulai pasūdyti lašišą? Rezultatas jus stipriai nustebins

2 min. skaitymo

Lašiša yra viena skaniausių ir maistingiausių žuvų. Ji yra turtinga baltymų, omega-3 riebalų rūgščių ir kitų naudingų medžiagų. Lašišą galima kepti, virti, rūkyti, kepti orkaitėje ir kitaip. Vienas iš paprasčiausių ir skaniausių būdų paruošti lašišą yra ją pasūdyti.

Sūdymo būdai

Yra daugybė skirtingų būdų, kaip pasūdyti lašišą. Štai keletas populiariausių būdų:

  • Sūdymas sausais prieskoniais: Šio metodo metu lašiša tiesiog apibarstoma druska ir kitais prieskoniais, tokiais kaip pipirai, česnakas, citrinos sultys ir pan.
  • Sūdymas sūryme: Šio metodo metu lašiša dedama į sūrymą, kuris yra sūraus vandens ir kitų ingredientų, tokių kaip cukrus, prieskoniai ir pan., mišinys.
  • Sūdymas sausoje druskoje: Šio metodo metu lašiša dedama į sausą druską, kuri supa žuvį ir iš jos ištraukia vandenį.

Kaip pasūdyti lašišą sausais prieskoniais ir druska? Receptas

 

Reikės šių produktų:

  • 1 kg šviežios lašišos filė su oda;
  • 3 šaukštų rupios druskos;
  • šiek tiek susmulkintų krapų.

Paruošimas:

  1. Lašišą nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Perpjaukite filė skersai taip, kad gautumėte du maždaug vienodo dydžio gabalus.
  3. Kiekvieną žuvies pusę tolygiai pabarstykite druska, įtrinkite ją pirštais.
  4. Kiekvieną pusę apibarstykite smulkintais krapais.
  5. Patieskite didelį lakštą maistinės plėvelės. Ant jos dėkite vieną žuvies pusę oda į apačią, o ant viršaus uždėkite kitą pusę oda į viršų. Tvirtai suvyniokite tokį „sumuštinį” į maistinę plėvelę, įdėkite į plokščią indą su krašteliais ir paslėgę žuvį padėkite į šaldytuvą.
  6. Po 24 valandų lašišos „sumuštinį” apverskite, kad viršuje buvusi dalis atsidurtų apačioje, paslėkite ir laikykite šaldytuve.
  7. Po 24 valandų dar kartą apverskite ir paslėkite žuvį. Po 3 parų lašiša tinkama valgyti.
  8. Peiliu nubraukite nuo abiejų puselių druską ir nusausinkite žuvį popieriniu rankšluosčiu. Labai aštriu peiliu supjaustykite kuo plonesniais gabalėliais, sudėkite juos į didelę lėkštę ar platų indą taip, kad gabalėliai iš dalies uždengtų vienas kitą. Taip supjaustytą lašišą uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve.

sudyta lasisa sumustiniams

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus