Dažnai puodų ir keptuvių dugnas būna padengtas apnašų ir net storų suodžių sluoksniu. Žinoma, tai atrodo netvarkingai, o gaminti tokiuose induose nėra labai malonu. Žinome, kaip lengva atsikratyti šių nuosėdų.
Šiam metodui mums reikės sodos, druskos, 9 proc. acto, bet kokio ploviklio ir servetėlių.
Pirmiausia ant indo dugno užberkite druskos. Supilkite sluoksnį valgomosios sodos ir užpilkite nedidelį kiekį ploviklio.
Paimkite servetėlę ir sluoksniais uždenkite indų dugną. O ant viršaus pradėkite pilti actą. Pamatysite, kad prasidėjo reakcija. Palikite indus 10-20 minučių ir po to pamatysite pirmąjį rezultatą.
Nuimkite servetėlę, paimkite kempinę ir pradėkite šalinti likusius suodžius. Jums net nereikės daug trinti, visi suodžiai labai lengvai nusivalo.
Tada tiesiog viską nuplaukite.
Pasirodo neišnyks, o reikės nutrinti, ne išvalyti, o nuvalyti, ne suodžių, o pridegusių maisto likučių, ne per kelias, o per dvidešimt kelias minutes. Šiaip man užtenka tik sodos… Ne jūsų tai sritis…