Po koronaviruso pandemijos JAV žmonės stengiasi dezinfekuoti ne tik rankas ir paviršius, bet ir maistą. Tačiau maisto tinklaraštininkės metodas, kaip plauti vištienos filė prieš gaminant maistą, ką tik tapo virusiniu „Tik Tok“ tinkle.
Komentaruose vartotojai tiesiog pasidalijo į dvi stovyklas – vieni aptarinėjo receptą, o kitus šokiravo patiekalo pagrindu tapusios vištienos filė plovimas.
Kodėl tinklaraštininkė tai padarė?
Vaizdo įraše fitneso trenerė ir mitybos specialistė Tara Woodcox parodė mėgstamiausią receptą. Pirmiausia ji nuplovė vištienos filė, užpildama ant jos ploviklio, o tada nušveitė ją po tekančiu vandeniu. Tada mėsą supjaustė, pamarinavo ir paliko pailsėti. Po kiek laiko iškepė mėsą.
Tačiau daugumai naudotojų įspūdį paliko pirmasis vaizdo įrašo kadras ir neatrodo, kad juos sudomino receptas. Toks vištienos filė plovimo būdas daugeliui žmonių sukėlė sumaištį. Nei vaizdo įraše, nei komentaruose tinklaraštininkė nepaaiškino, kodėl ji tai darė būtent taip. Tačiau greičiausiai dėl to, kad ji norėjo atsikratyti bakterijų.
Vaizdo įrašas sulaukė daugiau kaip 4 mln. peržiūrų, 147 000 „patinka“ paspaudimų ir beveik 10 000 komentarų.
Vis dėlto mokslininkai pabrėžia, kad plauti mėsą plovikliais ar net paprastu muilu nėra geriausia idėja, nes ji sugeria kenksmingas medžiagas, kurios joje išliks ir po terminio apdorojimo. Dėl to valgant taip nuplautą mėsą galima apsinuodyti arba ateityje turėti sveikatos problemų.
Žiūrėkite vaizdo įrašą čia:
@tarawoodcox11 This is a recipe we make often. It’s one my WHOLE family loves!! #fy #fyp #foryou #foryoupage #yum #yummy #foodie #love #mom #moms #fitness #omg #delicious #foodporn #woah #recipe #recipes #recipeshare #grilling #grill #healthy #health #fatloss #explore #explorepage #instadaily #instagood #dinner #viral ♬ original sound – Tara Woodcox