Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

3-3-3 metodas: kaip kepti bulves, kad jų išorė būtų traški, o vidus – minkštas

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
1 min. skaitymo

Keptos bulvės – daugelio mėgstamas garnyras. Tačiau ne visada pavyksta jas iškepti idealiai: traškias išorėje ir minkštas viduje. Šįkart dalinamės 3-3-3 metodu, kuriuo naudodamiesi pasieksite tobulą rezultatą.

 

Skaičius 3 simbolizuoja tris svarbiausias taisykles:

  • Trijų sekundžių testas: Perpjaukite bulvę pusiau ir patrinkite puseles vieną į kitą 3 sekundes. Jei jos sulimpa, bulvėje daug krakmolo ir ji labiau tinka virimui ar košei. Jei nesulimpą arba sulimpa silpnai – drąsiai kepkite.
  • Bulvių dalijimas: Supjaustytas bulves padalinkite į tris lygias dalis.
  • Kepimo laikas: Į įkaitintą keptuvę dėkite pirmąją bulvių dalį. Po 3 minučių apverskite ir sudėkite antrąją dalį. Po dar minutės sudėkite likusias bulves.

 

Kitos svarbios keptų bulvių gaminimo taisyklės:

  • Kepdami bulves stenkitės neuždengti keptuvės dangčiu.
  • Ir nedėkite druskos per anksti. Tai padarykite paskutiniame kepimo etape.
  • Visų šių taisyklių laikymasis garantuoja, kad keptos bulvės bus traškios ir minkštos.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus