Keptos bulvės – daugelio mėgstamas garnyras. Tačiau ne visada pavyksta jas iškepti idealiai: traškias išorėje ir minkštas viduje. Šįkart dalinamės 3-3-3 metodu, kuriuo naudodamiesi pasieksite tobulą rezultatą.
Skaičius 3 simbolizuoja tris svarbiausias taisykles:
- Trijų sekundžių testas: Perpjaukite bulvę pusiau ir patrinkite puseles vieną į kitą 3 sekundes. Jei jos sulimpa, bulvėje daug krakmolo ir ji labiau tinka virimui ar košei. Jei nesulimpą arba sulimpa silpnai – drąsiai kepkite.
- Bulvių dalijimas: Supjaustytas bulves padalinkite į tris lygias dalis.
- Kepimo laikas: Į įkaitintą keptuvę dėkite pirmąją bulvių dalį. Po 3 minučių apverskite ir sudėkite antrąją dalį. Po dar minutės sudėkite likusias bulves.
Kitos svarbios keptų bulvių gaminimo taisyklės:
- Kepdami bulves stenkitės neuždengti keptuvės dangčiu.
- Ir nedėkite druskos per anksti. Tai padarykite paskutiniame kepimo etape.
- Visų šių taisyklių laikymasis garantuoja, kad keptos bulvės bus traškios ir minkštos.