Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar žinojai, kad tai netiesa? 3 sūrio mitai, kurie privers tave persigalvoti
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Ar žinojai, kad tai netiesa? 3 sūrio mitai, kurie privers tave persigalvoti

Mitai apie sūrį
Dalintis

Sūris – mėgstamas ir populiarus maistas, kurį daugelis įtraukia į savo kasdienį racioną. Tačiau ar tikrai žinome viską apie šį produktą? Nors daugelis įsitikinimų apie sūrį laikomi tiesa, kai kurie faktai yra klaidingi ir gali turėti įtakos jūsų sveikatai. Sužinokite, kurie mitai apie sūrį yra neteisingi, ir pasirinkite tokį, kuris geriausiai atitiks jūsų mitybos poreikius.

Sūris yra puikus baltymų ir kalcio šaltinis, tačiau jame taip pat yra daug sočiųjų riebalų ir druskos. Vartojant sūrio per daug, tai gali turėti neigiamų pasekmių sveikatai. Tačiau sūrio žala gali būti perdėta, o mokslininkai jau paneigė daugybę mitų apie šį produktą.

Turėtumėte visiškai atsisakyti sūrio

Iš tikrųjų visiškai atsisakyti sūrio nebūtina, nors ji iš tikrųjų gali padidinti cholesterolio kiekį organizme. Vis dėlto, jei turite problemų su širdies ir kraujagyslių sistema, daug riebalų turinčius sūrius turėtumėte vartoti saikingai.

Vos 30 gramų sūrio gali sudaryti 7 % jūsų dienos kalorijų normos, o vienoje čederio porcijoje yra daugiau druskos nei traškučių pakelyje, todėl įsitikinkite, kad porcijos yra nedidelės.

Jei norite gauti daugiau kalcio ir baltymų, kurių gausu sūryje, taip pat galite pradėti valgyti daugiau neriebaus jogurto, konservuotos žuvies, tofu, pupelių ir lęšių.

Sūris mūsų racione

Sūris reikalingas kaulų tvirtumui palaikyti

Sūris iš tiesų yra puikus kalcio šaltinis – vos viena porcija čederio gali suteikti daugiau nei ketvirtadalį jūsų paros kalcio poreikio. Tačiau kituose pieno produktuose kalcio taip pat gausu, o druskos ir riebalų juose gerokai mažiau.

Tačiau sūryje taip pat yra nedidelis kiekis vitamino D, kuris tirpsta riebaluose ir padeda įsisavinti kalcį iš maisto. Kai kuriuose kituose pieno produktuose, kurie nėra riebūs, šio vitamino yra nepakankamai, todėl iš jų negausite tiek naudos. Tačiau kiaušiniai, praturtinti grūdai ir riebios žuvys gali būti puikus vitamino D ir kalcio šaltinis.

Ožkos sūris sveikesnis už karvės sūrį

Minkštame ožkos sūryje 100 gramų yra maždaug 26 gramai riebalų – tiek pat, kiek brie ir edamame – ir jis ne mažiau sūrus nei karvės pieno sūris. Ožkos riebalai iš tikrųjų laikomi didelio riebumo produktu, todėl jis nebus labiau dietinis nei karvės pieno sūris.

Tačiau ožkos sūris geriau tinka žmonėms, kurie netoleruoja laktozės.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Arbūzo valgymas vasarą

Puikiai drėkina, gerina regėjimą ir kraujotaką. Senjorams rekomenduojama jį valgyti reguliariai

Vasarą itin svarbu tinkama organizmo hidratacija – dėl aukštų temperatūrų organizmas reikalauja...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Puikus metodas užmigti

4-7-8 metodas užmigti per dvi minutes: paslaptis, kuri išgelbės jūsų naktis ir skrydžius

Paprasta kvėpavimo technika, kuri jus perkelia į sapnų karalystę greičiau nei avių...

Nudegimai saulėje iki raudonumo

Kaip elgtis su nudegimais nuo saulės? Dermatologinis triukas atneša palengvėjimą per kelias minutes. „Daro stebuklus“

Saulė, paplūdimys, judėjimas. Lengva prarasti laiko pojūtį ir pamiršti vėl pasitepti saulės...