Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai 3 sveikiausios miltų rūšys: ką reikia žinoti
Maistas / Gėrimai

3 sveikiausios miltų rūšys: ką reikia žinoti

Kokie miltai sveikesni
Dalintis

Jei esate kepėjas, tikriausiai jau žinote, kad yra begalė miltų rūšių. Ir pasirodo, kad kai kurie iš jų yra sveikesni už kitus. Miltai turi didelę įtaką tam, kiek sveikas bus iš jų pagamintas produktas ar patiekalas. Galbūt atėjo laikas įprastus baltuosius miltus pakeisti sveikesnėmis alternatyvomis.

Kokosų miltai

Kokosų miltai garsėja tuo, kad juose nėra grūdų ir glitimo, jie gaminami malant džiovintą kokosų minkštimą.

Tačiau turėtumėte atkreipti dėmesį, kad šiuose miltuose bus daugiau kalorijų nei įprastuose grūdų miltuose, tačiau jie yra puikus baltymų, riebalų, skaidulinių medžiagų ir mineralų šaltinis. Ypač daug geležies ir kalio yra kokosų miltuose.

Kokosų miltai nuo grūdų miltų skiriasi ir tuo, kad juose yra nemažai riebalų. Daugiausia jų yra sočiųjų, sudarytų iš trigliceridų – junginių, kurie gali sumažinti uždegimą ir palaikyti gerą medžiagų apykaitą.

Specialistai sutaria, kad kokosų riebalai organizmą veikia kitaip nei greitasis maistas ar keptas ir perdirbtas maistas. Šie junginiai ne tik nepakenks jūsų organizmui, bet ir suteiks daug naudos.

Kokosų miltai

Migdolų miltai

Šie miltai tinka ir žmonėms, kurie nevalgo glitimo, nes juose nėra grūdų ir jie gaminami malant blanširuotus migdolus. Migdolų miltuose itin gausu magnio, omega-3 nesočiųjų riebalų ir augalinių baltymų.

Be to, šiuose miltuose galima rasti daug vitamino E, kuris yra stiprus antioksidantas. Tačiau turėkite omenyje, kad migdolai, kaip ir dauguma riešutų, yra gana kaloringi.

Grikių miltai

Grikių miltai gaminami iš maltų grikių, o šis augalas nėra giminingas kviečiams, todėl juose taip pat nėra glitimo. Grikių miltai yra šiek tiek žemiško skonio ir dažnai naudojami tradiciniams japoniškiems soba makaronams gaminti. Tai ne tik geras skaidulinių medžiagų, bet ir baltymų bei mikroelementų, tokių kaip manganas, geležis, fosforas, magnis ir varis, šaltinis.

Tyrimai parodė, kad grikių miltai gali sumažinti cukraus kiekį diabetu sergančių žmonių kraujyje. Jie taip pat gali pagerinti širdies sveikatą. Grikių miltai taip pat pasižymi priešvėžinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Odeta Bartkevičiūtė

Odeta Bartkevičiūtė – gamtos mokslų specialistė ir KAIPKADA.LT straipsnių autorė. Mano tekstuose atgyja mūsų planetos gamta, augalijos ir gyvūnijos pasaulis. Su aistra tyrinėdama gamtos reiškinius, dalijuosi vertingomis įžvalgomis, padedančiomis geriau suprasti mus supančią aplinką ir jos išsaugojimo svarbą.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...