Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai 5 bananai kaip vienas bokalas alaus: kokio maisto nereikėtų vartoti prieš važiuojant automobiliu
Maistas / Gėrimai

5 bananai kaip vienas bokalas alaus: kokio maisto nereikėtų vartoti prieš važiuojant automobiliu

Alkoholis ir bananai
Dalintis

Esame įpratę manyti, kad alkoholio yra tik tam tikruose gėrimuose, tačiau tiesa ta, kad jis gali slypėti ir įprastuose produktuose, kuriuos vartojame kasdien. Apie ką mes čia?

Netikėti alkoholio šaltiniai:

  • Pieno produktai ir rūgpienis. Kefyre, ajrane ir kituose panašiuose gėrimuose yra nedidelis kiekis alkoholio (nuo 0,07 % iki 3 %), kuris susidaro fermentacijos proceso metu.
  • Pernokę vaisiai ir sultys. Ypač bananai, nes pernokus juose gerokai padidėja alkoholio kiekis. Penkiuose „juoduosiuose“ bananuose gali būti tiek pat alkoholio, kiek stiklinėje alaus. Vaisių sultys taip pat gali fermentuotis atidarius pakuotę.
  • Sojų padažas ir marinuoti agurkai. Šiuose produktuose taip pat vyksta fermentacijos procesas, kurio metu susidaro nedidelis alkoholio kiekis.
  • Kepiniai ir sūrio fondiu. Į kai kuriuos kepinius ir sūrio fondiu alkoholis dedamas sąmoningai, kad pagerintų skonį ir tekstūrą. Nors didžioji dalis alkoholio kepant išgaruoja, nedidelis jo kiekis gali išlikti.

Ar nuo šių produktų galima apsvaigti?

Teoriškai taip, tačiau juos reikia valgyti arba gerti dideliais kiekiais. Pavyzdžiui, norint pajusti 400 ml vyno poveikį, reikia išgerti 11 litrų kefyro arba suvalgyti 20 pernokusių bananų.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...

Tokia mėsa ne kiekvienam

Prabangos viršūnė: kilogramas šios jautienos kainuoja 500 eurų – atskleidžiame, kodėl ji ne kiekvienam

Jautiena yra puikus aukštos kokybės baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis....

Nuostabus burokėlis

Mano močiutės paslaptis: kodėl ji niekada nevirdavo burokėlių ir kaip paruošdavo skaniausius, kokius esu valgęs

Prisimenu, kaip vaikystėje sukiodavausi virtuvėje pas močiutę – mažoje, bet visada kvepiančioje...