Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai 6 taisyklės, kad kava būtų ne tik skani, bet ir sveika
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

6 taisyklės, kad kava būtų ne tik skani, bet ir sveika

Kava reikia mėgautis
Dalintis

Kava yra vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Nors ji garsėja savo energijos suteikiančiomis savybėmis, ji taip pat gali būti dar sveikesnė, jei geriate ją su tinkamais ingredientais.

Rinkitės aukštos kokybės kavos pupeles

Pirmoji sveikos kavos gaminimo taisyklė – rinktis aukštos kokybės kavos pupeles. Geriausia rinktis ekologiškai, nenaudojant pesticidų ir kitų kenksmingų cheminių medžiagų užaugintas kavos pupeles.

Nedėkite cukraus

Cukrus yra vienas didžiausių sveikos kavos priešų. Jis turi daug kalorijų ir gali prisidėti prie svorio augimo, diabeto ir kitų sveikatos problemų. Vietoj cukraus pabandykite dėti natūralių saldiklių, pavyzdžiui, medaus, agavų arba stevijos.

Venkite dirbtinės grietinėlės

Dirbtinė grietinėlė turi daug kalorijų ir nesveikų ingredientų. Pabandykite naudoti natūralias alternatyvas be laktozės, pavyzdžiui, migdolų, kokosų ar avižų pieną.

Puiki ir sveika kava

Naudokite cinamoną

Cinamonas yra natūralus prieskonis, kuris gali suteikti skonio ir padidinti naudą. Jame gausu antioksidantų ir jis padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Taigi, į kavą įmaišę cinamono, galite sumažinti uždegimą organizme, sustiprinti imuninę sistemą ir sumažinti širdies ligų riziką.

Žinokite tinkamą kiekį

Nors kava gali būti sveikas gėrimas, svarbu nepersistengti. Geriant per daug, gali sutrikti miegas, atsirasti nerimas ir kitų sveikatos problemų. Geriausia apriboti suvartojamos kavos kiekį iki vieno ar dviejų puodelių per dieną ir vengti gerti prieš miegą.

Pasirinkite sveiką virimo būdą

Gėrimo būdas gali turėti įtakos naudai. Rinkitės metodus, kuriems nereikia didelio karščio ar slėgio, nes jie gali sunaikinti kai kuriuos kavos pupelėse esančius antioksidantus ir maistingąsias medžiagas. Geriausi yra kavos virimo, prancūziško spaudimo ir lašelinės kavos virimo būdai.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Odeta Bartkevičiūtė

Odeta Bartkevičiūtė – gamtos mokslų specialistė ir KAIPKADA.LT straipsnių autorė. Mano tekstuose atgyja mūsų planetos gamta, augalijos ir gyvūnijos pasaulis. Su aistra tyrinėdama gamtos reiškinius, dalijuosi vertingomis įžvalgomis, padedančiomis geriau suprasti mus supančią aplinką ir jos išsaugojimo svarbą.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Ar skausmas trukdo kasdienai

Ar skausmas trukdo kasdienai? Atrask kineziterapiją, kuri padeda judėti be vaistų

Vis dažniau pastebima, kad skausmas, kuris prasideda nuo lengvo tempimo ar diskomforto,...