Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Amžinas klausimas – ar tikrai reikia plauti mėsą prieš kepant ar verdant?
Maistas / Gėrimai

Amžinas klausimas – ar tikrai reikia plauti mėsą prieš kepant ar verdant?

Gudrybės su mėsa
Dalintis

Ekspertai papasakojo, ar būtina plauti mėsą. Šis klausimas neramina daugelį žmonių, tačiau daugelis niekada neturėjo vieno atsakymo. Faktas tas, kad nėra jokių taisyklių, kurios nurodytų ką daryti. Tačiau paprastai mėsa nuplaunama po šaltu tekančiu vandeniu.

Mėsos plauti nebūtina, tačiau jei ant jos pastebėjote kokių nors teršalų – pakuotės likučių, plaukų, kraujo krešulių ir t. t. – geriausia ją švelniai nuplauti po šaltu vandentiekio vandeniu.

Taip pat galite panardinti gabalėlį į dubenį su vėsiu vandeniu, nuplauti ir atsargiai išpilti skystį.

Pjaustymo lentelė mėsai

Po plovimo mėsą reikėtų nušluostyti sausais rankšluosčiais.

Atminkite, kad plaunant mėsą po čiaupu bakterijos purškiamos ant aplinkinių paviršių, kriauklės, indų ir net drabužių. Taip kyla pavojus užteršti kitus maisto produktus kenksmingais mikroorganizmais, pavyzdžiui, salmonelėmis ar kitomis bakterijomis, galinčiais sukelti sunkius apsinuodijimus.

Specialistai pataria darbui su mėsa turėti atskiras pjaustymo lenteles ir peilius.

Taigi, kad išvengtumėte bakterijų plitimo rizikos ir užtikrintumėte saugų maisto ruošimą, mėsos prieš kepimą plauti nereikia – užtenka tik tinkamai termiškai apdoroti.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...

Tokia mėsa ne kiekvienam

Prabangos viršūnė: kilogramas šios jautienos kainuoja 500 eurų – atskleidžiame, kodėl ji ne kiekvienam

Jautiena yra puikus aukštos kokybės baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis....