Mūsų protėviai duoną vartojo be saiko, tačiau tai nereiškia, kad mes turėtume jos vartoti neribotais kiekiais. Taip teigia daktaras Aleksandras Miasnikovas, ir štai kodėl. Anksčiau žmonės kasdien galėdavo suvalgyti iki dviejų kilogramų duonos, sakė kardiologas. Duona buvo mitybos pagrindas.
Šiais laikais parduotuvių lentynos tiesiog lūžta nuo įvairiausių maisto produktų, tarp jų ir įvairių rūšių duonos. Gana dažnai galime pamatyti įvairios duonos su sėklomis. Ji laikoma sveikos mitybos produktu. Tačiau tai ne visai tiesa, pastebėjo gydytojas.
„Tai vis tiek yra miltai. Tiesiog papuošta sėklomis, kad ji, sakykime, būtų naudinga. Todėl ji, lygiai taip pat, sukelia insulino šuolį, dėl kurio vystosi nutukimas, diabetas ir pan. Visai kaip paprasta bandelė“, – pažymėjo Miasnikovas.
Parašyti komentarą