Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar galima dar kartą užvirinti tą patį vandenį: mokslininkų išvados nustebino
Maistas / Gėrimai

Ar galima dar kartą užvirinti tą patį vandenį: mokslininkų išvados nustebino

Kaip nukalkinti virdulį
Dalintis

Kas atsitiks, jei užvirinsime tą patį vandenį kelis kartus ir jį vartosime? Mokslininkai įspėja apie pavojų, o toliau viską išsamiai paaiškiname.

Kodėl pavojinga kelis kartus virti tą patį vandenį?

Vanduo

Verdant vanduo ne tik išgaruoja, bet ir vyksta koncentracijos procesas. Tai yra, kenksmingos priemaišos neišnyksta su garais, o lieka skystyje, tik didesniu santykiu. Didesnę grėsmę sveikatai kelia vandentiekio vanduo, nes jo valymui naudojamas arsenas, nitratai, fluoridai ir kt.

O dabar prie mokslininkų surinktų teigiamų naujienų. Vandentiekio vandenyje yra mažai pavojingų medžiagų, todėl jos nekelia pavojaus sveikatai. Pavyzdžiui, arsenas: apsinuodyti cheminiu elementu galima tada, kai žmogaus organizmas per parą gauna 0,6 miligramo 1 kilogramui kūno svorio.

Jei žmogus sveria 75 kilogramus, teks užvirinti daug vandens, o dar daugiau gerti, kad apsinuodytumėte. Taigi verdant vandenį koncentracija didėja, tačiau grėsmė sveikatai bus minimali dėl mažos kenksmingų priemaišų koncentracijos.

Taip pat yra nuomonė, kad verdant vanduo keičia skonio savybes. Tai tiesa! Reikalas tas, kad iš vandens kartu su garais išsiskiria deguonies molekulės. Pokyčiai bus minimalūs ir pastebimi tik gurmanams, turintiems labai subtilų skonį.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...