Duoną norisi išlaikyti šviežią kuo ilgiau, tačiau kur ją laikyti – šaldytuve ar kambario temperatūroje? Nors šaldymas sulėtina pelėsio atsiradimą, tai turi vieną didelį trūkumą – prarandamas skonis ir tekstūra! Ar verta aukoti duonos kokybę dėl ilgesnio galiojimo?
Kai kurie ekspertai pataria duoną laikyti šaldytuve. Juk duoną visada galima atgaivinti įdėjus į mikrobangų krosnelę. Skonis ir minkštumas sugrįš vos per kelias sekundes.
Kaip žinote duonoje yra krakmolo. Organizme jis greitai virsta cukrumi. Jei duona bus gerai atšaldyta ar net užšaldyta, krakmolas įgaus kitokią formą, o tai reiškia, kad jis bus virškinamas kitaip. Šis procesas nesukels cukraus kiekio kraujyje šuolių.
Tai gali būti naudinga žmonėms, norintiems kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje, pavyzdžiui, sergantiems diabetu ar turintiems metabolinį sindromą.
Taigi, šaldyti duoną ar ne, priklauso nuo individualių poreikių ir prioritetų. Jei svarbiausia kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje, šaldymas gali būti naudingas. Tačiau jei prioritetas yra skonis ir tekstūra, geriau duoną laikyti kambario temperatūroje ir suvartoti per kelias dienas.
Šaltinis: Sports.kz
Per kelias dienas neimanoma suvartot cielo batono
Pirmiausia duona reikia gerai iskepti,o ne pardavineti del svorio pusžale,tada ji nieko nebijos,senelis iskepdavo duona,pyraga be jokiu chemiju susukdavo i lininius ranksluocius,sudedavo i skrynia ir menesi laikydavo gražiausiai,dabar kai kainos kelti nenori,tai svori islygina nedakepe,ko pasekoje ir pelyja duona už 3 dienu,dar blogai kad supjaustyta,nepjaustyti kepalai daug ilgiau laiko.
Eik tu durneli
Pats de**liukas