Sviestas suteikia sriubai aromato ir ypatingo subtilaus skonio. Šią gudrybę žino nedaugelis virėjų. Bet jei kartą išbandysite, nebegalėsite gaminti kitaip. Ar galima į sriubą dėti sviesto ir kokį kiekį?
Kodėl į sriubą dedama sviesto?
Virėjai pataria į sriubą įdėti sviesto, jei joje trūksta riebalų – pavyzdžiui, jei sultinys verdamas daržovių pagrindu. Įdėjus nedidelį gabalėlį sviesto, patiekalas taps sotesnis ir riebesnis.
Sviestas taip pat padeda „susidraugauti“ tarp ingredientų ir padaro skonį organiškesnį. Šiuo atveju jis pakeičia padažą. Dėl kreminių natų sriuba tampa švelni, kreminė ir soti. Išbandykite patys ir pajusite, kaip pagerėjo sriubos skonis.
Kiek sviesto dėti į sriubą? Užtenka nedidelio 50-80 g sveriančio gabalėlio, priklausomai nuo to, koks riebus yra sultinys. Įdėkite produktą į puodą pačioje virimo pabaigoje ir išjunkite ugnį. Leiskite patiekalui 10 minučių pastovėti ir išpilstykite į lėkštes.
Kodėl į barščius dedama sviesto?
Į barščius galima dėti ir sviesto – sriuba taps daug skanesnė ir kvapnesnė.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą