Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar galima į sriubą dėti sviesto. Prisiminkite tai
Maistas / Gėrimai

Ar galima į sriubą dėti sviesto. Prisiminkite tai

Sviestas sriuboje
Dalintis

Sviestas suteikia sriubai aromato ir ypatingo subtilaus skonio. Šią gudrybę žino nedaugelis virėjų. Bet jei kartą išbandysite, nebegalėsite gaminti kitaip. Ar galima į sriubą dėti sviesto ir kokį kiekį?

 

Kodėl į sriubą dedama sviesto?

Virėjai pataria į sriubą įdėti sviesto, jei joje trūksta riebalų – pavyzdžiui, jei sultinys verdamas daržovių pagrindu. Įdėjus nedidelį gabalėlį sviesto, patiekalas taps sotesnis ir riebesnis.

Sviestas taip pat padeda „susidraugauti“ tarp ingredientų ir padaro skonį organiškesnį. Šiuo atveju jis pakeičia padažą. Dėl kreminių natų sriuba tampa švelni, kreminė ir soti. Išbandykite patys ir pajusite, kaip pagerėjo sriubos skonis.

Kiek sviesto dėti į sriubą? Užtenka nedidelio 50-80 g sveriančio gabalėlio, priklausomai nuo to, koks riebus yra sultinys. Įdėkite produktą į puodą pačioje virimo pabaigoje ir išjunkite ugnį. Leiskite patiekalui 10 minučių pastovėti ir išpilstykite į lėkštes.

 

Kodėl į barščius dedama sviesto?

Į barščius galima dėti ir sviesto – sriuba taps daug skanesnė ir kvapnesnė.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...