Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar galima valgyti avokadus kasdien: jų nauda neabejotina, suprasite patys
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Ar galima valgyti avokadus kasdien: jų nauda neabejotina, suprasite patys

Skanus ir sveikas avokadas
Dalintis

Avokadai išpopuliarėjo kaip supermaistas dėl savo įspūdingo maistingumo ir galimo poveikio sveikatai. Panagrinėkime avokadų įtraukimo į kasdienę mitybą privalumus ir trūkumus. Sužinokite, kaip šis produktas gali teigiamai paveikti sveikatą, taip pat apsvarstykite aspektus, dėl kurių gali tekti būti atsargiems.

Privalumai

Turtinga maistinė sudėtis

Avokaduose yra daug svarbiausių vitaminų ir mineralų, pavyzdžiui, vitaminų K, E, C, B-6, folio rūgšties, kalio ir magnio. Šios maistinės medžiagos atlieka svarbų vaidmenį palaikant įvairias organizmo funkcijas, tokias kaip kaulų sveikata, imuninės sistemos stiprinimas ir širdies veiklos reguliavimas.

Sveiki riebalai

Avokadai yra puikus mononesočiųjų riebalų, kurie skatina širdies sveikatą, nes mažina blogojo cholesterolio kiekį, šaltinis. Be to, šie sveikieji riebalai padeda įsisavinti riebaluose tirpius vitaminus, esančius avokaduose.

Maistinių skaidulų kiekis

Avokaduose gausu maistinių skaidulų, kurios gerina virškinimą, apsaugo nuo vidurių užkietėjimo, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir, skatindamos sotumą, padeda kontroliuoti svorį.

Avokado minkštimas

Trūkumai

Kalorijų suvartojimas ir svorio kontrolė

Avokaduose dėl juose esančių sveikų riebalų yra palyginti daug kalorijų. Todėl per didelis avokadų vartojimas neatsižvelgiant į bendrą energijos balansą gali prisidėti prie svorio augimo.

Alerginės reakcijos

Nors ir retai, žmonėms, alergiškiems lateksui ar jautriems lateksui, gali pasireikšti alerginės reakcijos į avokadus, įskaitant tokius simptomus kaip patinimas, niežulys ar apsunkintas kvėpavimas. Lateksui alergiškiems žmonėms rekomenduojama kreiptis į gydytoją.

Jautrumas

Žmonės, sergantys dirgliosios žarnos sindromu arba jautrūs fermentuojamiems oligo-, di-, monosacharidams ir polioliams (FODMAP), valgydami avokadus gali patirti virškinimo diskomfortą. Avokaduose yra didelis kiekis poliolių, pavyzdžiui, sorbitolio, kuris gali sukelti tokius simptomus kaip pilvo pūtimas ir dujos.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar specialistą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Dantų turizmas Turkijoje

„Atrodžiau kaip ryklys“. Sumokėjo 3000 svarų už dantų operaciją Turkijoje

Vis daugiau žmonių vilioja vadinamieji „turkiški dantys“ – spindintys, tobulai vienodi, tarsi...

Balzamiko actas

Italų paslaptis: juodasis eliksyras, kuris padeda mažinti kraujospūdį ir cukraus kiekį kraujyje

Ne kiekvienas virtuvės ingredientas gali pasigirti tuo, kad vienu metu yra ir...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...