Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar galima valgyti kiaušinių lukštus: atsakymas jus gali nustebinti
Maistas / Gėrimai

Ar galima valgyti kiaušinių lukštus: atsakymas jus gali nustebinti

Kas bus jeigu suvalgysite kiaušinio lukštą
Dalintis

Tikriausiai kiekvienam iš mūsų ne kartą teko susidurti su kiaušinių lukštais valgant omletą, keptą ar virtą kiaušinį. Jei kada nors susimąstėte, kas atsitinka, jei netyčia suvalgote kiaušinio lukštą, turime jums atsakymą.

Kartais galime net nepastebėti, kaip kiaušinių lukštai patenka į mūsų gaminamus kiaušinius. Jį galime pajusti, kai kramtome maistą, arba galime net nepastebėti, kad jį suvalgėme.

Kiaušinių lukštai

Nesijaudinkite, jei nedidelė dalis kiaušinio lukšto pateks į jūsų organizmą. Kiaušinių lukštai sudaryti iš kalcio karbonato – įprastos kalcio formos, teigiamai veikiančios mūsų nagus, dantis ir kaulus, tačiau juose yra ir kitų baltymų bei mineralų.

Daugelyje sveiko maisto ir maisto papildų parduotuvių kiaušinių lukštai parduodami miltelių pavidalu, kurie gali būti ypač naudingi žmonėms, sergantiems osteoporoze. Taip pat prekyboje galima rasti kiaušinių lukštų membranos miltelių, kurie, kaip įrodyta, gerina sąnarių sveikatą.

Vis dėlto, jei tarp dantų pajutote kiaušinio lukštą, geriau jo nenurykite, nes egzistuoja viena nemaloni pasekmė. Sutrupėjęs kiaušinio lukštas turi aštrius kampus, todėl netyčia galite susibraižyti gerklės gleivinę.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Odeta Bartkevičiūtė

Odeta Bartkevičiūtė – gamtos mokslų specialistė ir KAIPKADA.LT straipsnių autorė. Mano tekstuose atgyja mūsų planetos gamta, augalijos ir gyvūnijos pasaulis. Su aistra tyrinėdama gamtos reiškinius, dalijuosi vertingomis įžvalgomis, padedančiomis geriau suprasti mus supančią aplinką ir jos išsaugojimo svarbą.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...