Daugelis žmonių mano, kad žaliąją arbatą reikėtų gerti be cukraus, kad būtų išsaugota visa jos nauda sveikatai. Tačiau tyrimai rodo, kad pridėjus nedidelį kiekį cukraus galima gerokai padidinti šio gėrimo veiksmingumą.
Kodėl cukrus žaliąją arbatą daro sveikesnę
Paslaptis slypi katechinuose – galinguose antioksidantuose, esančiuose žaliojoje arbatoje. Šios medžiagos padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, stiprina imunitetą ir mažina daugelio ligų riziką. Cukrus savo ruožtu skatina geresnį katechinų įsisavinimą organizme, o tai apsaugo nuo vėžio, diabeto, insulto ir širdies ligų. Kitaip tariant, pridėdami šiek tiek cukraus, padedame savo organizmui gauti kuo daugiau žaliosios arbatos. Arbata su pridėtu cukrumi 3 kartus padidina joje esančių katechinų įsisavinimo greitį.
Nors pridėtas cukrus gali padidinti naudingųjų medžiagų įsisavinimą, svarbu nepamiršti saikingumo. Per didelis cukraus vartojimas siejamas su nutukimo, 2 tipo diabeto ir kitų medžiagų apykaitos sutrikimų išsivystymo rizika. Todėl rekomenduojama cukraus kiekį žaliojoje arbatoje apriboti iki pusės arbatinio šaukštelio ar net mažiau. Taip pat galite apsvarstyti alternatyvius saldiklius, pavyzdžiui, medų arba steviją, kurių glikemijos indeksas yra mažesnis. Nepamirškite, kad žalioji arbata turi unikalų skonį, kuris gali išnykti po dideliu kiekiu cukraus.
Taigi, jei norite gauti kuo daugiau naudos iš šio gėrimo, neatimdami iš savęs malonumo, nedidelis cukraus kiekis nepakenks. Svarbiausia būti saikingiems ir rinktis kokybiškus produktus.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą