Žmonės dažnai turi šaltalankių atsargų, mėgsta ir vertina šią uogą. Tai tikras gamtos stebuklas, turtingas vitaminų ir antioksidantų, kuriais galima pasipildyti mėgaujantis kvapnia arbata. Šis gėrimas ypač naudingas peršalimo ligų ir nusilpusio imuniteto sezonu, be to, jį lengva paruošti.
Reikės:
- 3 valg. š. šviežių (arba šaldytų) šaltalankio uogų,
- 1/2 apelsino,
- 1 gabaliuko (1cm x 1cm) imbiero šaknies,
- medaus pagal skonį,
- 4-5 gvazdikėlių,
- 300 ml vandens.
Paruošimas:
- Šaltalankių uogas užpilkite nedideliu kiekiu verdančio vandens ir gerai sutrinkite šaukštu arba mediniu plaktuvu – kol išsiskirs sultys.
- Įdėkite griežinėliais supjaustytą apelsiną, gabalėlį imbiero šaknies, gvazdikėlius, užpilkite likusiu vandeniu ir palikite 5-7 minutes pritraukti. Gėrimą perkoškite, pagal skonį įdėkite medaus ir išmaišykite. Prieš patiekiant galima papuošti citrinos skiltele arba mėta.
Šaltalankiai yra rekordininkai pagal vitamino C kiekį. Šį pjedestalą jis dalijasi su erškėtuogėmis ir mėlynėmis. Be to, jis turi pakankamai B grupės vitaminų, taip pat vitaminų A ir E – galingiausių antioksidantų.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą