Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar šašlykai yra saugūs valgyti? Kaip į tai reaguoja mūsų organizmas?
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Ar šašlykai yra saugūs valgyti? Kaip į tai reaguoja mūsų organizmas?

Nerealaus skonio savaitgalio šašlykas
Dalintis

Prasidėjus vasarai ar tiesiog šiltajam sezonui, šašlykai, kepsniai ir kiti ant anglių ruošiami mėsos skanėstai daugeliui žmonių tampa šventiniu patiekalu. Gydytojai perspėja ir pataria nesižavėti kancerogeniniu maistu, nepaisant apetitą keliančios išvaizdos ir nepakartojamo aromato.

Kancerogeninių medžiagų galima rasti ne tik pačioje kepsninėje, bet net ir iš kepsninės kylančiuose dūmuose. Pavyzdžiui, juose yra benzopireno, anglies monoksido ir daug kitų kenksmingų medžiagų. Be to, kepant šašlykus nuo mėsos ant žarijų dažnai laša riebalai. Dėl to susidaro dūmai, kurie taip pat turi kancerogeninį poveikį.

Tai gali sugadinti šašlyką

Dar keletas patarimų

Mitybos specialistai pataria paukštieną ar žuvį kepti ant anglių, nes jie yra lengviau virškinami. Jei norite kepti mėsą ant žarijų, turite pirkti minkštos rūšies mėsą ir ją kruopščiai apdoroti.

Šašlykus valgykite su daug žalumynų. Juose yra daug antioksidantų, vitaminų ir skaidulų, kurios neleidžia ne pačiam sveikiausiam maistui ilgai užsibūti žarnyne ir išvengti pasekmių.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į šeimos gydytoją ar konkrečios srities specialistą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...