Sugalvojote paruošti patiekalą iš atšildytos mėsos ar žuvies, tačiau neberadote laiko ar nebeliko noro? Ką padarėte su mėsa ar žuvimi? Vėl įdėjote į šaldiklį pakartotiniam užšaldymui? Išsiaiškinkime kartą ir visiems laikams, kiek kartų mėsą ir žuvį galima atitirpinti ir vėl užšaldyti be žalos sveikatai.
Bet kokius produktus, nesvarbu, ar tai būtų mėsa, ar žuvis, galima užšaldyti tik vieną kartą. Atliekant pakartotinę procedūrą, produktai praranda naudingas medžiagas ir net gali sukelti apsinuodijimą.
Taigi, pakartotinai atitirpinant mėsą vyksta baltymų naikinimo procesas. Be to, atitirpinimas skatina mikroorganizmų dauginimąsi. Apskritai mėsa praranda maistingąsias medžiagas ir net skonį. Todėl pageidautina mėsą išvirti ar kitaip termiškai apdoroti, o tada vėl užšaldyti. Tai optimaliausias variantas.
Atšildytą žuvį reikėtų termiškai apdoroti per vieną dieną. Jei ji vėl užšaldoma, o po to atitirpinama, bakterijos ir kiti mikroorganizmai gali pasklisti po visą žuvį. Apsinuodijimas beveik garantuotas.
Kaip teisingai atitirpinti žuvį? Geriausia šaldytuve. Nes kambario temperatūroje ji praranda tankį ir gali tiesiog pasidaryti kaip košė.
Šaltinis: Sports.kz