Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar taip sūdote bulves? Šią klaidą daro daugelis žmonių
Maistas / Gėrimai

Ar taip sūdote bulves? Šią klaidą daro daugelis žmonių

Kada dėti druskos kai verdame bulves
Dalintis

Bulvių sūdymas yra, atrodo, nereikšmingas veiksmas, tačiau teisingas jo atlikimas gali turėti didelės reikšmės gaminamo maisto kokybei. Sužinokite, kaip ir kada geriausia sūdyti bulves, kad jos būtų skanios ir sveikos.

Bulvių sūdymas yra viena paprasčiausių ir dažniausiai atliekamų užduočių virtuvėje. Nors gali atrodyti, kad čia negalite suklysti, netinkamai sūdant bulves gali nukentėti jų skonis ir tekstūra. Todėl verta žinoti kelias pagrindines taisykles, kurios gali padėti tai padaryti.

 

Kada sūdyti bulves?

Viena iš dažniausiai kylančių abejonių dėl bulvių virimo – kada dėti druskos. Specialistai pataria, kad druskos reikėtų dėti tik tada, kai vanduo pradeda virti. Kodėl? Pirmiausia todėl, kad šiuo etapu įdėta druska greitai ištirpsta, todėl išvengiama nuosėdų ant puodo.

Be to, sūdymas vėliau ne tik apsaugo puodus, bet ir skatina taupyti energiją. Sūrus vanduo verda ilgiau, todėl sunaudojama daugiau elektros energijos arba dujų.

 

Kiek druskos dėti į bulves?

Į bulves dedamos druskos kiekis taip pat yra svarbus aspektas. Geriausias santykis – du arbatiniai šaukšteliai druskos trims litrams vandens.

Tinkamas druskos kiekis taip pat padeda išsaugoti tikrąjį bulvių skonį ir jų maistinę vertę. Dėl to mūsų patiekalai tampa ne tik skanesni, bet ir sveikesni. Nereikia būti patyrusiu virėju, kad pastebėtumėte, kokią įtaką galutiniam patiekalo rezultatui daro druskos kiekis.

 

Netinkamo sūdymo pasekmės

Druskos dėjimas į šaltą vandenį gali sukelti įvairių problemų. Pirmoji – pailgėja maisto gaminimo laikas, o tai tiesiogiai lemia sąskaitų už elektrą ar dujas padidėjimą. Taip yra dėl to, kad sūrus vanduo ilgiau pasiekia virimo temperatūrą nei vanduo be druskos.

Tačiau netinkamas sūdymas tuo nesibaigia. Reguliariai į šaltą vandenį įpylus druskos, nuo puodų paviršiaus gali susidaryti nuosėdų, kurias sunkiau pašalinti, o ilgainiui jos gali sukelti koroziją. Šiai problemai ypač jautrūs metaliniai vazonai.

Tinkamas bulvių sūdymas yra ne tik skonio reikalas. Tai taip pat būdas sutaupyti pinigų ir išsaugoti indų kokybę. Svarbiausia druską dėti į verdantį vandenį ir laikytis rekomenduojamų proporcijų.

Šaltinis: o2.pl

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

2 Komentarai

guest
2 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Gintaras
Gintaras
prieš 3 mėnesių

Ar viskas gerai? Gal pagalbos reikia?

Rolandas
Rolandas
prieš 3 mėnesių

Nesąmonė, prieš rašydami straipsnius pasikonsultuokite su DI, kiek elektros išnaudos. Atsakymas: vos kelių sekundžių skirtumas. Apie kokias tada sąnaudas ir sąskaitas kalbėti?

Panašūs straipsniai
Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...

Tokia mėsa ne kiekvienam

Prabangos viršūnė: kilogramas šios jautienos kainuoja 500 eurų – atskleidžiame, kodėl ji ne kiekvienam

Jautiena yra puikus aukštos kokybės baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis....