Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar tiesa, kad arbata maišeliuose apskritai turi labai mažai naudos? Dabar atsakymas itin aiškus
Maistas / Gėrimai

Ar tiesa, kad arbata maišeliuose apskritai turi labai mažai naudos? Dabar atsakymas itin aiškus

Kaip gaminama arbata maišeliuose
Dalintis

Ar tikrai tiesa, kad arbata maišeliuose savo kokybe gerokai nusileidžia lapinei arbatai, ar tai klaidinga nuomonė? Nuomonė, kad arbata maišeliuose yra atliekos, nėra teisinga.

 

Arbatos gamybos procesas yra toks pat ir nefasuotos arbatos lapų, ir arbatos maišeliuose – pagrindiniai žaliavos paruošimo etapai yra tie patys. Paskutiniame etape, kai lapeliai rūšiuojami pagal dydį, dalis žaliavos atrenkama maišeliuose supakuotam produktui. Kitaip tariant, tai tos pačios kokybės arbata, tik kitaip supakuota.

 

Šiuo metu 80 % arbatos rinkos užima arbata maišeliuose:

Tokios arbatos gamybai naudojama CTC (Crush, Tear, Curl) technologija. Šio proceso metu lapeliai susmulkinami į smulkias granules, kurias lengviau paruošti. Kartais gali būti naudojami lapų arbatos daigai, tačiau didžioji dalis arbatos maišeliuose gaminama naudojant CTC procesą.

Arbatos kokybė tiesiogiai priklauso nuo žaliavos:

Gerai žinomuose regionuose, pavyzdžiui, Ceilone, Indijoje ar Kenijoje, užauginta arbata paprastai yra intensyvaus skonio ir aromato, o arbatos iš Vietnamo ar Argentinos gali būti ne tokios intensyvios. Arbatos kaina taip pat yra svarbus jos kokybės rodiklis. Pigioje arbatoje paprastai trūksta subtilių aromatų, tačiau ji gali patenkinti pagrindinius skonio poreikius. Nesvarbu, ar arbata parduodama lapų, ar maišelių pavidalu, jos kokybę visada lemia žaliava.

Kai kurios gamyklos toje pačioje linijoje gamina ir lapinę, ir maišeliuose supakuotą arbatą, o gamybą keičia priklausomai nuo paklausos:

Lapinė arbata paprastai yra sudėtingesnio skonio, o maišeliuose – intensyvesnio ir aitresnio. Taip yra dėl to, kad ruošiant arbatą aromatas greičiau išgaunamas iš mažesnių dalelių.

Arbatos kokybė maišeliuose

Galiausiai pasirinkimas tarp nefasuotos ir maišeliuose supakuotos arbatos priklauso nuo jūsų pageidavimų:

Arbata maišeliuose būtų puikus pasirinkimas kasdieniam naudojimui, o palaidų lapelių arbata labiau tinka ypatingoms progoms arba visai arbatos ceremonijai. Svarbiausia atkreipti dėmesį į žaliavų kilmę ir galutinio produkto kokybę.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...