Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar verta į arbatą įdėti citrinos ir ar tai tikrai sveika?
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Ar verta į arbatą įdėti citrinos ir ar tai tikrai sveika?

Karšta arbata su citrina
Dalintis

Šaltuoju metų laiku geriausiai tinka vitamininės arbatos ir, žinoma, į mėgstamą gėrimą pridėjus citrinos. Tačiau ar tai tikrai sveika? Atminkite, kad citrinos dėjimas į arbatą turi daug niuansų.

Ar dėti citrinos į arbatą?

Arbata su citrina yra tikrai sveikas gėrimas, suteikiantis energijos, malšinantis troškulį, šildantis, prisotinantis organizmą vitaminu C ir stiprinantis imuninę sistemą. Šis derinys sujungia taniną ir vitaminą C, kurie kartu maitina nervų sistemą.

Ši arbata taip pat pasižymi antiseptinėmis savybėmis ir gerina organizmo gebėjimą kovoti su virusais. Tačiau verta prisiminti, kad yra kelios šio gėrimo gėrimo gėrimo gėrimo vartojimo taisyklės.

Žalioji arbata su citrina

Visų pirma, verdant arbatą į verdantį vandenį negalima dėti citrinos, nes aukšta temperatūra sunaikina askorbo rūgštį.

Be to, į arbatą reikėtų dėti citrinos griežinėlių su žievele, nes žievelėje esantys eteriniai aliejai turi daugiausia maistingųjų medžiagų.

Taip pat verta prisiminti, kad šio gėrimo nereikėtų gerti dažnai, nes vitamino C perteklius nėra naudingas ir neigiamai veikia skrandį. Kita problema yra ta, kad karštas vanduo su citrina didina burnos ertmės rūgštingumą, o į šį gėrimą pridėjus cukraus gali padidėti dantų ėduonies rizika.

Specialistai pataria per savaitę išgerti ne daugiau kaip 2-3 puodelius citrinų arbatos. Tačiau jei esate peršalę, turėtumėte išgerti 2-3 puodelius per dieną, kad greičiau pasveiktumėte.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...