Pamiršta švitrūnų (Cistus) arbata yra natūralios profilaktikos simbolis ir geresnės sveikatos receptas. Kas jai pelnė „arbatų karalienės“ pravardę? Tai priešnuodis nuo nemalonių negalavimų ir būdas stiprinti imunitetą.
Švitrūnai (lot. Cistus) – augalas, kilęs iš Viduržemio jūros baseino. Daugiausia žinomas kaip sodo dekoratyvinis augalas.
Cistus Incanus (Švitrūnas) vienas iš augalų, turinčių didžiausią kiekį polifenolių – antioksidantų (lėtina ląstelių senėjimą), pasižymintis antibakteriniu ir antivirusiniu poveikiu, tad vartojamas kaip profilaktinė imunitetą stiprinanti priemonė. Gerti arbatą reikia dažnai (kasdien), kad būtų visapusiškai naudingas jos stiprinantis poveikis
Kodėl verta gerti švitrūnų arbatą?
Tai nėra tik gėrimas – tai natūrali parama visam organizmui. Reguliariai geriant iš šios žolės pagamintą arbatą, ji turi įspūdingą naudą:
- Imuniteto stiprinimas – švitrūnų arbatos junginiai pasižymi antibakteriniu ir antivirusiniu poveikiu, todėl padeda organizmui kovoti su infekcijomis ir uždegimais.
- Gerina odos ir plaukų būklę – dėl antioksidacinio poveikio švitrūnai skatina ląstelių regeneraciją, todėl atrodo sveikiau.
- Širdies ir kraujagyslių sistemai – mažina MTL „blogojo“ cholesterolio kiekį ir kartu didina DTL „gerojo“ cholesterolio kiekį, todėl mažėja aterosklerozės, širdies priepuolio ir insulto rizika.
- Senėjimo stabdymas – reguliarus gėrimo gėrimas gali apsaugoti nuo ankstyvo kūno ir smegenų senėjimo, skatinti proto aiškumą ir gerą savijautą.
Arbatos paruošimas:
Vienas arbatinis šaukštelis džiovintų švitrūnų ir stiklinė karšto vandens. Palaikykite apie 15-20 minučių, tada perkoškite. Tokį gėrimą galima gerti 2-3 kartus per dieną.