Kad kiaušiniai būtų maksimaliai naudingi, juos reikėtų vartoti virtus. Šis būdas leidžia išsaugoti didžiąją dalį maistinių medžiagų, nesusidarant kenksmingiems junginiams, kurie gali atsirasti kepant.
Specialistai rekomenduoja sveikiems suaugusiesiems suvartoti iki dviejų kiaušinių per dieną, o sportininkai gali padidinti normą iki trijų-keturių kiaušinių, jei nėra kontraindikacijų. Žmonės, kontroliuojantys cholesterolio kiekį kraujyje, turėtų apriboti suvartojimą iki 4-5 kiaušinių per savaitę.
Geriausi jų paruošimo būdai yra kietai arba minkštai virti kiaušiniai arba be aliejaus kepti omletai. Aliejuje kepti kiaušiniai yra mažiau sveiki, nes termiškai apdorojant gali susidaryti kenksmingų medžiagų.
Taip pat nerekomenduojama valgyti žalių kiaušinių, nes dėl to gali kilti infekcijos pavojus. Norėdami išsaugoti naudą, turėtumėte rinktis virtus kiaušinius arba garuose virtą omletą, kurie yra ne tik lengvai virškinami, bet ir išlaiko visas reikalingas maistines medžiagas.
Parašyti komentarą