Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Baltos, juodos, žalios ir rožinės spalvos: pipirų rūšys ir jų naudojimas

1 min. skaitymo

Pipirai yra bene labiausiai paplitęs prieskonis pasaulyje, tačiau jų yra keletas rūšių – baltųjų, juodųjų, žaliųjų ir rausvųjų pipirų. Jums gali būti įdomu sužinoti, kad visi šie pipirai skinami iš to paties Piper nigrum augalo ir skiriasi tik savo branda bei apdorojimo būdu.

Baltieji pipirai

Šią rūšį atpažinsite iš švelnaus skonio, kuris derinamas su gana aštriu aromatu. Baltieji pipirai tinka kalakutienai, triušienai ar vištienai.

Juodieji pipirai

Jei norite išties skanaus patiekalo, kepdami mėsą naudokite juoduosius pipirus.

Žalieji pipirai

Šis prieskonis mėsos skoniui gali suteikti gaivumo ir tam tikro aštrumo, todėl sumalę žaliąjį pipirą pabarstykite jo ant jautienos ar kiaulienos.

Rausvieji pipirai

Į patiekalą įbėrus rausvųjų pipirų grūdelių išryškės lengvas rūgštumas ir pušų aromatas.

Šis prieskonis (žirnelių pavidalo) geriausiai tinka prie veršienos, triušienos ir jautienos, taip pat puikiai tinka paukštienai. Maltus rausvuosius pipirus naudokite kepdami kepsnius.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus