Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Blogiau nei cigaretės ir alkoholis: maisto produktai, kurie yra pavojingesni už žalingus įpročius
Maistas / Gėrimai

Blogiau nei cigaretės ir alkoholis: maisto produktai, kurie yra pavojingesni už žalingus įpročius

Nesveiko maisto valgymas
Dalintis

Mokslininkai, išanalizavę apie 14 tyrimų, išsiaiškino, koks maistas ant stalo yra pavojingiausias.

Kai kurie maisto produktai, kuriuos daugelis žmonių nuolat valgo, yra labiau prieinami ir traukia žmones savo skoniu, todėl, atsižvelgiant į pasekmes organizmui, jie yra pavojingesni už cigaretes. Pažymima, kad žmogus gali neturėti žalingų įpročių, bet vis tiek kasdien užkandžiauti nesveiku maistu.

 

Mokslininkai – pasekmės negailestingos

Pasak jų, gaminant greitąjį maistą (tuos pačius mėsainius), fasuotus pyragaičius, traškučius, saldžius dribsnius ir saldžius įvairiaspalvius limonadus dažnai neapsieinama be kenksmingų ingredientų. Tai įvairūs dirbtiniai dažikliai, emulsikliai, kvapiosios medžiagos, taip pat nesveiki riebalai, cukrus ir druska. Tačiau tokiame maiste yra labai mažai skaidulinių medžiagų ir vitaminų. Dėl to žmogus gauna kenksmingų priedų ir netenka sau naudingų ir reikalingų dalykų – organizmas išsekinamas. Dėl to atsiranda gana liūdnų pasekmių širdžiai, virškinimo traktui, nervų sistemai, smegenims ir pan.

Pasak Deakino universiteto mokslininkės ir pagrindinės tyrimo autorės Melissos Lane, nustatytas tiesioginis ryšys tarp labai perdirbto maisto poveikio ir 32 poveikių sveikatai, įskaitant vėžį.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...