Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Braškių sezonas ne už kalnų, tačiau ar žinote kiek braškių galima suvalgyti per dieną?
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Braškių sezonas ne už kalnų, tačiau ar žinote kiek braškių galima suvalgyti per dieną?

Kiek braškių galima suvalgyti
Dalintis

Braškių sezono laukiame ištisus metus. Tačiau svarbu žinoti, kad persivalgymas braškėmis prie nieko gero neprives. Kai nusiperkame braškių, sunku atsispirti pagundai suvalgyti jas visas iš karto. Tačiau geriau išvengti persivalgymo. Sužinokite, kiek braškių galima suvalgyti per dieną.

Kiek braškių galima suvalgyti per dieną

Įprastai per dieną galima suvalgyti 6-8 braškes, priklausomai nuo uogų dydžio. Didžiausia „dozė” yra 10 uogų, o jos viršijimas gali turėti nemalonių pasekmių organizmui, pavyzdžiui, gali prasidėti viduriavimas ar pilvo skausmai.

Tyrimai taip pat parodė, kad šioje braškių paros normoje yra vitamino C dienos vertė, minimalus cukraus ir kalorijų kiekis.

Braškių sezonas

Kas neturėtų valgyti braškių

Uogų geriau vengti sergantiesiems diabetu ir kolitu (žarnyno dirginimu). Jei skauda skrandį arba turėjote viduriavimą, taip pat geriau susilaikyti nuo braškių valgymo.

Be to, braškėse yra natrio oksalato, kuris yra pagrindinė inkstų akmenų sudedamoji dalis, todėl tie, kurie turi šią problemą, turėtų rinktis kitas uogas ar vaisius.

Braškių sudėtyje esantys salicilatai gali sukelti dilgėlinę, todėl būtų logiškiau valgyti kitus maisto produktus, jei esate alergiški šioms uogoms.

Kodėl braškės yra naudingos

Braškėse gausu skaidulinių medžiagų, todėl jos mažina cholesterolio kiekį ir reguliuoja cukraus kiekį kraujyje. Jos taip pat gerina virškinimą ir leidžia jaustis sotiems.

Elago rūgštis apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų žalos, užkerta kelią uždegimams ir atstato hormonus po svorio metimo. Ji apsaugo nuo odos suglebimo ir net pagerina natūralius detoksikacijos mechanizmus.

Be to, braškėse gausu antioksidantų. Kalbant apie vitaminą C, jis gerina regėjimą, skatina širdies sveikatą ir mažina kraujospūdį.

Svarbu: Ši informacija skirta tik bendram informavimui ir negali būti naudojama kaip pagrindas diagnozei nustatyti ar gydytojo konsultacijai. Svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Tačiau jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...