Garsus Jungtinės Karalystės šefas Jamesas Martinas perspėjo, kad žalių kiaušinių niekada negalima laikyti šaldytuve. Anot jo, su kiaušiniais ruošiamas maistas gali gauti įgauti neįprastą skonį.
Kodėl šviežių kiaušinių negalima laikyti šaldytuve?

Kalbėdamas per ITV laidą „Šis rytas“, virtuvės šefas pastebėjo: „Visi kiaušiniai yra porėti, todėl jų, nerekomenduoju dėti į šaldytuvą, nes jie sugeria visus skonius iš šaldytuvo“. Jis pataria juos laikyti kambario temperatūroje.
Jamesas pažymėjo, kad kiaušinių laikymo vieta taip pat gali turėti įtakos jų skoniui kituose patiekaluose. Šefas teigia, kad lukšto tekstūra turi įtakos tam, kad kiaušiniai gali sugerti šalia esančių maisto produktų kvapą ar skonį.
Jis pateikė tokį pavyzdį: restorane į dubenį su ryžiais dedame triufelį, ant viršaus padedame kelis kiaušinius, uždengiame plėvele ir paliekame per naktį. Jau ryte kiaušiniai bus persismelkę trumų aromatu, kad šio ingrediento į kiaušinienę dėti nebereikės.
Jo nuomone, tas pats nutinka ir šaldytuve. Taigi Martinas rekomendavo kiaušinius laikyti tik sausoje ir vėsioje vietoje, kiek įmanoma toliau nuo kitų produktų.
Priminsime, kad vienas paprastas triukas, kurį naudoja patyrusios šeimininkės, padės prailginti kiaušinių galiojimo laiką.
Parašyti komentarą