Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Dar niekada neragavote tokios skanios mėsos: kaip marinuoti šonkauliukus, kad jie būtų maksimaliai sultingi
Maistas / Gėrimai

Dar niekada neragavote tokios skanios mėsos: kaip marinuoti šonkauliukus, kad jie būtų maksimaliai sultingi

Ypatingo skonio šonkauliai su barbekiu padažu
Dalintis

Kartu su pavasariu ir šiluma daugelis žmonių nori išsikepti skanios mėsos. Sužinokite, kaip marinuoti šonkauliukus, kad jie būtų kuo skanesni.

Minkštos ir skanios mėsos paslaptis – tinkamas marinatas.

Sultingi šonkauliukai ant grotelių

Sudedamosios dalys:

  • 1 kilogramas šonkaulių;
  • 4 raudonosios paprikos;
  • 2 svogūnai;
  • 100 g barbekiu padažo;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 20 g augalinio aliejaus.

Paruošimas:

  • Nuplaukite ir nusausinkite šonkauliukus. Įtrinkite druska, pipirais ir barbekiu padažu. Suvyniokite juos į maistinę plėvelę ir palikite 2 valandas marinuotis kambario temperatūroje. Dar geriau šonkauliukus įdėti į šaldytuvą per naktį.
  • Uždekite žarijas kepsninėje ir gerai jas įkaitinkite. Ant grotelių sudėkite paprikas. Kepkite iš visų pusių, kol apskrus. Tai užtruks apie 10-15 minučių. Tada suvyniokite paprikas į foliją.
  • Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį žiedais. Sudėkite šonkauliukus ir svogūnus ant grotelių. Kepkite, apversdami kas 3 minutes, 15-20 minučių.
  • Atvyniokite foliją ir išimkite paprikas. Supjaustykite šonkauliukus porcijomis ir patiekite su svogūnais bei barbekiu padažu.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...