Daugelis keleivių skrydžio metu renkasi mėgautis pomidorų sultimis, net jei retai geria jas ant žemės. Šis reiškinys susijęs su mūsų skonio suvokimo pokyčiais skrydžio metu.
Lėktuve dėl sumažėjusio oro slėgio ir mažesnės drėgmės mūsų skonio receptoriai veikia kitaip. Tyrimai parodė, kad tokiomis sąlygomis jaučiame 20-30 % mažiau sūraus ir 15-20 % mažiau saldaus skonio. Tačiau pomidorų umami skonis išlieka nepakitęs arba net sustiprėja, todėl pomidorų sultys skrydžio metu yra skanesnės.
Pomidorų sulčių populiarumas lėktuvuose
Dėl šių priežasčių pomidorų sultys skrydžio metu atrodo saldesnės ir skanesnės nei ant žemės, o tai lemia jų populiarumą tarp keleivių. Be to, matydami kitus keleivius, užsisakančius pomidorų sulčių, jie patiria domino efektą, kuris dar labiau padidina jų paklausą.
Kai kurie keleiviai pomidorų sultis renkasi ir dėl jų maistinės vertės. Pomidorų sultyse gausu vitaminų ir antioksidantų, kurie gali padėti palaikyti gerą savijautą skrydžio metu.
Taigi dėl pasikeitusio skonio suvokimo ir maistinės gėrimo vertės pomidorų sultys tapo mėgstamiausiu daugelio skrydžio keleivių pasirinkimu.
Šaltinis: la.lv