Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Dažna kiaušinių virimo klaida, dėl kurios jie tampa toksiški

1 min. skaitymo

Virti kiaušiniai yra vienas populiariausių pusryčių patiekalų. Tai taip pat vienas dažniausių salotų ingredientų. Kad kiaušiniai organizmui teiktų tik naudą, jie turi būti teisingai išvirti.

 

Viename kiaušinyje vidutiniškai yra:

  • 7 gramai baltymų;
  • 5 gramai riebalų;
  • Vitaminų A, E, D;
  • Aminorūgščių;
  • Cholino;
  • Lecitino.

Tinklaraštininkė Tik-Tok, pasivadinusi LifeTipSing, įvardijo dažniausią ir lengviausiai padaromą klaidą verdant kiaušinius. Kaip paaiškėjo, ji susijusi su temperatūra. Daugelis žmonių kiaušinius į vandenį įdeda jau užvirus vandeniui. Jei taip virsite kiaušinius, jie šiek tiek paruduos.

@lifetipsing Skills in boiling eggs #cookinghacks #kitchen #learnontiktok #foryou ♬ original sound – lifetipsing

Paaiškėjo, kad šį efektą sukelia geležies sulfidas. Valgant tokius kiaušinius gali prasidėti enteritas – plonosios žarnos uždegimas.

Dėl šios priežasties kiaušinius reikėtų dėti į šaltą vandenį. Tada reikia palaukti apie 8 minutes, o išjungus juos tame pačiame vandenyje palaikyti dar 5 minutes. Tik tada kiaušinius galima perkelti į šaltą vandenį.

Ar kiaušinis yra tinkamai išvirtas ir saugus sveikatai, galima nustatyti pagal trynio spalvą: jis turi būti oranžinis/geltonas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus