Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Eklerai: maži šedevrai, kuriuos lengva pasigaminti namuose

Ekleras su kremu / DI sugeneruota nuotr.
2 min. skaitymo

Eklerai – tai ne tik pyragaičiai, bet ir tikra konditerijos meno klasika, kurioje dera tešlos lengvumas ir saldžios grietinėlės sodrumas. Šie subtilūs skanėstai jau šimtmečius užkariauja viso pasaulio saldumynų mėgėjų širdis.

Juos galima pripildyti įvairiais kremais, papuošti glajumi, šokoladu, vaisiais ar riešutais. Eklerai būna įvairių formų ir dydžių: nuo klasikinių pailgų pyragaičių iki apvalių.

Pateikiame puikų eklerų su kremu receptą.

Ekleras apipiltas šokoladu

Tešlai (10-12 vienetų eklerų):

  • 160 g vandens;
  • 80 g sviesto;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 šaukštelis cukraus;
  • 120 g miltų;
  • 2-3 vidutinio dydžio kiaušiniai.

Kremui:

  • 500 ml pieno;
  • 2 kiaušiniai;
  • 150 g cukraus;
  • 2 šaukštai miltų;
  • 100 g sviesto;
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus (nebūtina).

 

Paruošimas:

Tešla:

  1. Sumaišykite vandenį, sviestą, cukrų ir druską. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite.
  2. Nuimkite nuo ugnies, suberkite miltus ir iš karto kruopščiai išmaišykite mentele iki vientisos masės.
  3. Grįžkite puodą ant ugnies ir nuolat maišydami kaitinkite tešlą 1-2 minutes, kol ant dugno atsiras balta plėvelė.
  4. Perkelkite tešlą į dubenį ir leiskite jai atvėsti iki kambario temperatūros.
  5. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno įmušimo kruopščiai išmaišykite tešlą mentele. Tešlos konsistencija turi būti blizgi, lygi ir elastinga.
    Įdėkite tešlą į konditerinį maišelį su antgaliu.
  6. Išspauskite eklerus ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.

Svarbu: po kepimo neatidarykite orkaitės 20 minučių, kitaip eklerai praras savo formą.

Kremui:

  1. Į dubenį įmaišykite kiaušinius, cukrų, miltus ir vanilinį cukrų. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Supilkite pieną ir pastatykite ant vidutinės ugnies.
  3. Nuolat maišykite, kol kremas sutirštės.
  4. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
  5. Į kremą sudėkite minkštą sviestą ir išplakite iki vientisos masės.
  6. Konditeriniu maišeliu užpildykite eklerus kremu. Jei norite, vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą ir papuoškite eklerus.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus