Dietologai atkreipia dėmesį, kad kai kurie maisto produktai gali turėti rimtą poveikį sveikatai, sukeldami įvairias ligas ir problemas. Ilgalaikis šių maisto produktų vartojimas gali padidinti lėtinių ligų, tokių kaip širdies ir kraujagyslių ligos, diabetas ir virškinimo sutrikimai, riziką.
Šie produktai yra labai skanūs, tačiau juose yra transriebalų, kurie dedami siekiant prailginti galiojimo laiką ir pagerinti skonį bei tekstūrą. Dietologai atkreipia dėmesį, kad saugaus transriebalų vartojimo lygio nėra, nes jie gali padidinti daugelio lėtinių ligų, pavyzdžiui, širdies ligų ir 2 tipo diabeto, riziką. Svarbu prisiminti, kad net jei ant pakuotės parašyta „0 gramų transriebalų“, tai ne visada yra tiesa.
Toliau skaitykite kitame puslapyje…⬇️
Parašyti komentarą