Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Geriau to nedaryti: profesionalūs kepėjai papasakojo, kodėl negalima laikyti duonos šaldytuve
Maistas / Gėrimai

Geriau to nedaryti: profesionalūs kepėjai papasakojo, kodėl negalima laikyti duonos šaldytuve

Duona namuose, kaip teisingai ją laikyti
Dalintis

Duona yra vienas pagrindinių produktų ant daugelio žmonių stalo visame pasaulyje. Su duona gaminami sumuštiniai, bandelės ir kiti užkandžiai, todėl ypač apmaudu, kai namuose turite duonos, bet ji yra pasenusi arba supelijusi. Profesionalūs kepėjai pasidalijo patarimais, kur ir kaip geriausia laikyti duoną.

Nesvarbu, ar mėgstate šviežią duoną su raugu, ar riekelėmis pjaustytą pilno grūdo duoną, ar minkštą, tankią baltą duoną, svarbu ne tik laikyti kepalą tinkamoje vietoje, bet ir tinkamai uždengti. Ekspertai teigia, kad ideali vieta duonai laikyti – vėsi ir sausa vieta duoninėje arba stalčiuje, atokiau nuo viryklės.

Kasdieniam vartojimui kepalą suvyniokite į popierinį maišelį arba medvilninį audeklą, kad nesiveistų pelėsis.

Įvardinta ir blogiausia vieta duonos laikymui

Paaiškėjo, kad tai šaldytuvas. Ekspertai pabrėžė, kad šaldytuvas gali atitolinti pelėsio atsiradimą, tačiau jis pagreitins gedimo procesą.

Tiems, kurie nori turėti daug maisto produktų, įskaitant duoną, bet susiduria su ilgalaikio jos laikymo problema, gera išeitis yra šaldymas. Tačiau duoną reikia užšaldyti tinkamai. Duona turėtų būti sandariai suvyniota į specialų šaldymo maišelį.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...