Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Gerina smegenų veiklą ir saugo nuo kraujo krešulių susidarymo: kaip pasigaminti sveiką imbiero arbatą?
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Gerina smegenų veiklą ir saugo nuo kraujo krešulių susidarymo: kaip pasigaminti sveiką imbiero arbatą?

Imbierinė arbata
Dalintis

Šios arbatos pagrindą sudaro augalas, kuris jau tūkstančius metų naudojamas kaip vaistas. Daugeliui žmonių patinka šio gėrimo skonis, tačiau ne visi žino apie jo naudingąsias savybes.

Kalbame apie imbiero arbatą. Sužinokite kokią naudą ji gali suteikti organizmui. Imbierų arbata yra puikus būdas sušilti šaltuoju metų laiku ir praskaidrinti dieną gaiviu aromatu bei naudingomis savybėmis.

Apsauga nuo kraujo krešulių

Imbiero sudėtyje yra medžiagos, vadinamos salicilatu. Ši medžiaga naudojama labai populiariam kraują skystinančiam vaistui, vadinamam acetilsalicilo rūgštimi, gaminti. Tai rodo, kad imbieras gali būti potencialus vaistas nuo trombozės. Šią informaciją patvirtina keletas tyrimų, įskaitant paskelbtus Medicinos ir biologijos publikacijų duomenų bazėje ir Wiley Online Library.

Smegenų funkcijos gerinimas

Imbieras taip pat gali turėti teigiamą poveikį kognityvinėms funkcijoms. Viename tyrime nustatyta, kad vartojant imbierą pagerėjo moterų reakcijos laikas ir darbinė atmintis. Papildomi eksperimentai su žiurkėmis rodo, kad imbieras padeda atsigauti po smegenų pažeidimo ir mažina atminties praradimą.

Arbata su imbieru

Imbiero arbatos receptas

Sudedamosios dalys:

  • Imbiero šaknis (šviežia arba džiovinta) – apie 2-3 cm arba pagal skonį;
  • Vandens – 2 puodeliai;
  • Medus arba citrina (nebūtina).

Paruošimas:

  • Paruoškite imbierą. Jei naudojate šviežią imbiero šaknį, nuplėškite arba nulupkite odelę. Tada imbierą supjaustykite plonais ratukais arba plonais nuluptais šiaudeliais. Jei turite džiovintų imbierų, išmatuokite reikiamą kiekį.
  • Užvirinkite vandenį virdulyje arba puode.
  • Į verdantį vandenį sudėkite griežinėliais supjaustytą imbierą. Sumažinkite ugnį ir leiskite arbatai virti apie 10-15 minučių. Ilgas virimas padės imbierui išskirti aromatą ir maistingąsias medžiagas.
  • Užvirus arbatai, išjunkite ugnį ir palikite arbatą pritraukti apie 5-10 minučių, kad puodelyje išliktų imbiero aromatas.
  • Imbierinę arbatą perkoškite į puodelį ar stiklinę, pagal skonį įpilkite medaus ar citrinos, jei norite pabrėžti saldžią ar rūgščią skonio natą.
  • Paruoštą imbierinę arbatą galima patiekti. Mėgaukitės jos šiltu, gaiviu skoniu ir naudingomis savybėmis.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Odeta Bartkevičiūtė

Odeta Bartkevičiūtė – gamtos mokslų specialistė ir KAIPKADA.LT straipsnių autorė. Mano tekstuose atgyja mūsų planetos gamta, augalijos ir gyvūnijos pasaulis. Su aistra tyrinėdama gamtos reiškinius, dalijuosi vertingomis įžvalgomis, padedančiomis geriau suprasti mus supančią aplinką ir jos išsaugojimo svarbą.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Ar skausmas trukdo kasdienai

Ar skausmas trukdo kasdienai? Atrask kineziterapiją, kuri padeda judėti be vaistų

Vis dažniau pastebima, kad skausmas, kuris prasideda nuo lengvo tempimo ar diskomforto,...