Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Iškepkite vištieną teisingai – kaip išsaugoti sultingumą viduje?

1 min. skaitymo

Vištos šlauneles ar ketvirčius keptuvėje galima paversti restorano lygio patiekalu, jei neskubėsite ir leisite prieskoniams atsiskleisti, o mėsą kepsite ant stiprios ugnies vos 5 minutes. Ypatingą aromatą patiekalui suteiks česnakinis aliejus: jis pridedamas pačioje pabaigoje, kad plutelė išliktų traški.

Ingredientai:

  • Vištos šlaunelės arba ketvirčiai – 6-8 vnt.
  • Augalinis aliejus – 3-4 valgomieji šaukštai
  • Druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai – pagal skonį
  • Raudonieji malti pipirai – žiupsnelis
  • Rūkyta paprika – 1 arbatinis šaukštelis
  • Česnakas – 3-4 skiltelės
  • Petražolės – šviežios arba šaldytos
  • Vanduo – 3-4 valgomieji šaukštai

Gaminimas:

  1. Įtrinkite vištos šlauneles arba ketvirčius druska, pipirais, paprika ir raudonaisiais pipirais. Palikite marinuotis mažiausiai 20 minučių.

    Vištų ketvirčiai 2

  2. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi iki lengvų dūmų pasirodymo.
  3. Apkepkite šlauneles arba ketvirčius ant stiprios ugnies 5 minutes po dangčiu, tada sumažinkite ugnį iki minimumo ir kepkite dar 15 minučių.
  4. Apverskite ir pakartokite: 5 minutes ant stiprios ugnies, 10 minučių ant silpnos.
  5. Atskirai sutarkuokite česnaką, sumaišykite su vandeniu ir petražolėmis.

    Vištų ketvirčiai 3

  6. Sudėkite visą vištieną atgal į keptuvę, supilkite česnakų padažą, uždenkite dangčiu ir patroškinkite 2-3 minutes.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus