Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Jei mėgstate cinamoną, šis kvapnus pyragas jums patiks. Jį paruošite per 15 minučių

2 min. skaitymo

Jei mėgstate cinamoną, būtinai išsikepkite šį nepaprastai kvapnų pyragą vos per 15 minučių! Pyrago aromatas pasklis po visus namus!

Šis gardus pyragas su cinamonu gaminamas iš ingredientų, kuriuos rasite kiekvienoje virtuvėje. Tai puiki alternatyva daug laiko reikalaujančioms bandelėms su cinamonu, nes paruošimas truks ne ilgiau kaip 15 minučių.

 

Ingredientai:

Tešlai:

  • 75 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 2 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 360 ml pieno (kambario temperatūros)
  • 420 g miltų (persijoti)
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 15 g kepimo miltelių
  • 150 g cukraus
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto

Įdarui:

  • 120 g sviesto (ištirpinti)
  • 100 g rudojo cukraus
  • 1 valg. š. miltų (persijoti)
  • 1 valg. š. su kaupu malto cinamono

Glajui:

  • 3 valg. š. cukraus pudros (persijoti)
  • 2 valg. š. grietinės (riebumas ne mažesnis kaip 20%)

Puikaus skonio pyragas

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Paruoškite kepimo formą (maždaug 37×24 cm). Išklokite ją kepimo popieriumi.
  2. Išsukite sviestą su cukrumi: Dideliame dubenyje išsukite minkštą sviestą su cukrumi iki purumo.
  3. Įmuškite kiaušinius: Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakite.
  4. Įmaišykite vanilę: Įpilkite vanilės ekstrakto ir išmaišykite.
  5. Sumaišykite sausus ingredientus: Kitame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską.
  6. Sujunkite šlapius ir sausus ingredientus: Pakaitomis berkite sausus ingredientus ir pilkite pieną į šlapius, nuolat maišydami. Plakite iki vientisos skystos tešlos.
  7. Kepkite pagrindą: Supilkite tešlą į paruoštą formą.
  8. Paruoškite įdarą: Dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą su ruduoju cukrumi, miltais ir cinamonu. Gerai išmaišykite.
  9. Užpilkite įdarą: Užpilkite įdarą ant tešlos ir tolygiai paskirstykite. Mediniu pagaliuku ar dantų krapštuku suformuokite raštus.
  10. Kepkite: Kepkite pyragą įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol gražiai pagels. Patikrinkite mediniu pagaliuku – jis turi būti sausas.
  11. Paruoškite glajų: Sumaišykite cukraus pudrą su grietine iki vientisos masės.
  12. Aptepkite glajumi: Aptepkite karštą pyragą glajumi.
  13. Leiskite atvėsti: Palikite pyragą formoje 10-15 minučių prieš patiekiant.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus