Jei atidarę pakuotę pamatysite, kad sviestas trupa, tai gali reikšti kelias problemas. Kodėl tai vyksta? Ar saugu valgyti tokį sviestą?
Kodėl sviestas trupa?
- Netinkamos laikymo sąlygos – jei sviestas buvo ne kartą užšaldytas ir atšildytas, jis gali prarasti savo struktūrą ir tapti trapus.
- Prasta produkto kokybė – dėl didelio kiekio augalinių riebalų arba prastos gamybos technologijos sviestas gali tapti trapus.
- Netinkama sudėtis – dėl per didelio vandens kiekio svieste jis taip pat gali trupėti.
- Netinkamos laikymo sąlygos – jei sviestas buvo ne kartą užšaldytas ir atšildytas, jis gali prarasti savo struktūrą ir tapti trapus.
- Prasta produkto kokybė – dėl didelio kiekio augalinių riebalų arba prastos gamybos technologijos sviestas gali tapti trapus.
- Netinkama sudėtis – dėl per didelio vandens kiekio svieste jis taip pat gali trupėti.
Kokybiškas sviestas yra vienalytės struktūros, švelnios geltonos spalvos ir lengvai pjaustomas. Sviestas yra malonaus kreminio skonio, be jokių pašalinių skonių.
Kokybiškas sviestas yra daugelio patiekalų pagrindas. Todėl šį produktą turėtumėte rinktis atidžiai. Beje, papasakojome, kokio riebumo sviestą geriausia pirkti.