Blynai – paprastas, bet puikus skanėstas savaitgalio pusryčiams, kai nereikia niekur skubėti ir galima neskubėti ruošti bei mėgautis mėgstamu patiekalu. Express dalijasi paprastu 1-2-3 blynų receptu, kurį lengva įsiminti, o blynai kaskart gaunasi tobuli.
Sudedamosios dalys:
- 100 g miltų
- 2 kiaušiniai
- 300 ml pieno
Gaminimo būdas:
- Į dubenį supilkite miltus, įmuškite kiaušinius ir įpilkite šiek tiek pieno.
- Viską plakite, kol gausite vientisą, tirštą masę. Geriausia naudoti mikserį, bet tinka ir paprastas plaktuvas.
- Toliau plakdami supilkite likusį pieną. Turėtumėte gauti daug skystesnę tešlą, savo konsistencija panašią į grietinėlę.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, patepkite ją augaliniu arba sviesto aliejumi.
- Supilkite šiek tiek tešlos ir kuo ploniau paskirstykite ją po keptuvės paviršių.
- Kepkite apie 30 sekundžių – blynas apačioje turėtų būti auksinės spalvos.
- Šiuo metu blynas turėtų lengvai atsiskirti nuo keptuvės, apverskite jį ir kepkite dar 30 sekundžių.
- Perkelkite patiekalą iš keptuvės į lėkštę ir patiekite su pasirinktu užpilu.
Šie blyneliai yra gana neutralaus skonio, todėl galite dėti bet kokį jums patinkantį saldų ar pikantišką priedą. Pavyzdžiui, jie tinka su „Nutella“, bananais ir medumi arba klevų sirupu. Sūriems variantams naudokite tarkuotą ir lydytą sūrį su kumpiu ar net traškia šonine. Jei norite sveikesnio varianto, galite išbandyti špinatus ir rikotą arba mocarelą.