Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Jokio skirtumo: mokslininkai paneigė ekologiško maisto mitą
Maistas / Gėrimai

Jokio skirtumo: mokslininkai paneigė ekologiško maisto mitą

Ekologiški maisto produktai
Dalintis

Nepriklausomi Stanfordo mokslininkai išanalizavo 237 mokslinius straipsnius ir padarė išvadą, kad ekologiškas maistas nėra sveikesnis už įprastinį. Ekologiškų produktų gamintojai agresyviai reklamuoja savo produktus, tačiau mokslininkai mano, kad tai tėra gera rinkodara.

Jų duomenimis, ekologiškiems produktams pagaminti reikia daugiau žemės ir energijos nei neekologiškiems, kad būtų pagamintas toks pat kiekis produkcijos.

Savo ruožtu Jungtinės Karalystės mokslininkai, atlikę panašų tyrimą, paskelbė ekologiškų produktų privalumus ir naudą: augalas, augantis be pesticidų ir herbicidų, gamina antioksidantus. Todėl ekologiškuose produktuose jų yra 20-70 proc. daugiau. Be to, ekologiškuose produktuose antioksidantų yra daug mažiau: nuo 10 iki 100 kartų mažiau.

Ekologiškos daržovės

Tyrimo duomenimis, ekologiškų ir neekologiškų maisto produktų skonis paprastai net nesiskiria.

„Jei žmogui pasiūlysite du pomidorus, nurodydami, kad vienas iš jų yra „natūralus”, akivaizdu, kad žmogus pasirinks ekologišką produktą. Tačiau aklos degustacijos metu dalyviai pirmenybę teikė arba įprastiniams produktams, arba visiškai nepastebėjo skirtumo”, – teigė mokslininkai.

Vienintelė išimtis – mėsa. Tačiau tai sudėtingas produktas, kurio kokybė ir skonis priklauso nuo daugelio veiksnių: gyvulio būklės, skerdimo, riebalų pasiskirstymo, transportavimo, laikymo, fermentavimo ir gaminimo būdų.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Odeta Bartkevičiūtė

Odeta Bartkevičiūtė – gamtos mokslų specialistė ir KAIPKADA.LT straipsnių autorė. Mano tekstuose atgyja mūsų planetos gamta, augalijos ir gyvūnijos pasaulis. Su aistra tyrinėdama gamtos reiškinius, dalijuosi vertingomis įžvalgomis, padedančiomis geriau suprasti mus supančią aplinką ir jos išsaugojimo svarbą.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...