Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Jų sudėtis baisi. Jokiu būdu nepirkite tokių dešrelių

2 min. skaitymo

Ką valgyti pusryčiams? Kaip dėl dešrelių? Tai ne visada bloga idėja. Tik rinkitės tokias, kurių sudėtis gera ir kuriose yra apie 100 proc. mėsos. Katažyna Bosacka pateikia keletą patarimų, kaip tokių rasti.

Dešrelės neturi geros reputacijos. Iš tiesų jų sudėtis dažnai kelia abejonių. Tačiau Katažyna Bosacka (Katarzyna Bosacka), kuri jau daug metų užsiima mitybos švietimu ir atkreipia dėmesį į prastus produktus, sakė, kad parduotuvėse galima rasti gerų dešrelių. Kaip kas surasti?

 

Atkreipkite dėmesį į štai ką

Natrio glutamatas, konservantai ir kiti skonio stiprikliai – tokia daugelio rinkoje esančių dešrų sudėtis. Todėl dažnai jų tiesiog atsisakome. Tačiau galima rasti ir gerų dešrelių. Tereikia atidžiai perskaityti sudedamąsias dalis.

Verdamos dešrelės

Apsiperkant verta atkreipti dėmesį į tai:

  • Didelis mėsos kiekis – pageidautina, kad jis būtų artimas 100 proc.
  • Vengti dešrelių su mechaniškai atskirta mėsa – tai atliekos, o ne tikra mėsa.
  • Trumpas sudedamųjų dalių sąrašas, be nereikalingų užpildų, fosfatų, konservantų.
  • Kaina kaip kokybės rodiklis – pigios dešrelės paprastai nėra pačios geriausios.
  • Tvirtumas iškepus – per minkštos ir byrančios dešrelės gali būti pilnos dirbtinių priedų.

Dešrelės yra stipriai perdirbtas produktas, todėl jos turėtų būti tik jūsų mitybos priedas, o ne jos pagrindas. Net ir kokybiškas dešreles geriau valgyti retkarčiais.

 

Ką turime lietuviškuose prekybos centruose?

Nors dešrelės yra daugelio lietuvių pamėgtas ir dažnai vartojamas produktas, rasti kokybiškų dešrelių didžiuosiuose prekybos centruose gali būti tikras iššūkis. Deja, dažnai tenka nusivilti, peržvelgus etiketėje esančią sudėtį – joje dominuoja ne mėsa, o subproduktai, įvairūs priedai, skonio stiprikliai ir konservantai.

Apmaudu, tačiau net 90 procentų rinkoje esančių dešrelių sudėtyje gausu ingredientų, kurie kelia abejonių dėl jų naudos sveikatai. Tai gali būti ir dirbtiniai dažikliai, ir aromato stiprikliai, ir didelis kiekis druskos, ir mechaniškai atskirta mėsa.

Šaltinis: Pysznosci

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus