Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Jūs daugiau niekada nepirksite majonezo iš parduotuvės: alternatyva, kuri nustebins net skeptikus

1 min. skaitymo

Majonezas yra vienas populiariausių padažų kasdienėje virtuvėje. Tačiau užtenka pažvelgti į jo etiketę – ir noras jį pirkti dingsta: emulsikliai, stabilizatoriai, konservantai… Laimei, yra paprastas sprendimas – pasigaminti majonezą namuose.

Ingredientai:

  • 1 kiaušinis
  • 1 stiklinė aliejaus
  • 1 a. š. garstyčių
  • 1 v. š. citrinų sulčių arba acto

Kaip paruošti:

  1. Išplakite kiaušinį su garstyčiomis.
  2. Pradėkite plona srovele pilti aliejų, nuolat plakant – tai padės sukurti tirštą, vientisą padažą, kuris nesusisluoksniuos.
  3. Pabaigoje įpilkite citrinų sulčių arba acto.

Norite intensyvesnio skonio?

Įdėkite susmulkintą česnako skiltelę, žiupsnelį paprikos arba šiek tiek čili pipirų. Jei norite lengvesnės versijos, dalį aliejaus pakeiskite graikišku jogurtu – tai ne tik sumažins kalorijų kiekį, bet ir suteiks šviežumo.

Ką daryti, jei majonezas susisluoksniavo?

Neskubėkite jo išmesti! Paimkite dar vieną kiaušinį, pradėkite jį plakti ir po truputį pilkite susisluoksniavusią masę. Emulsija vėl taps vientisa.

Laikymas:

Naminis majonezas šaldytuve gali būti laikomas iki 5 dienų. Tačiau, kaip rodo praktika, jis suvartojamas daug greičiau. Ir svarbiausia – jūs tiksliai žinote, iš ko jis pagamintas: be krakmolo, skonio stipriklių ar konservantų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus