Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ką daryti, jei įsigijote neskanių pomidorų: 3 būdai, kaip viską sutvarkyti
Maistas / Gėrimai

Ką daryti, jei įsigijote neskanių pomidorų: 3 būdai, kaip viską sutvarkyti

Kaip pataisyti pomidorų skonį
Dalintis

Pomidorai, kurie parduodami ne sezono metu, neturi nei skonio, nei kvapo. Tačiau jei jau įsigijote tokias daržoves, turite žinoti, kaip padaryti, kad jos būtų valgomos, sultingos ir skanios. Žmonės tokius pomidorus dažniausiai vadina „plastikiniais“ arba „stikliniais“.

Nesezoniniai pomidorai

PIRMASIS BŪDAS

Nuplaukite daržoves, nuimkite stiebus, supjaustykite porcijomis, tada pomidorus pabarstykite cukrumi ir druska, o po to pagardinkite aliejumi. Jei planuojate dėti daržoves į salotas ar patiekti kaip garnyrą, galite naudoti aromatingus prieskonius ar šviežias žoleles.

Šiame marinate daržoves palikite 10-15 minučių.

ANTRAS BŪDAS

Tai paprastesnis variantas. Pomidorus sudėkite į indą ir užpilkite karštu vandeniu (ne aukštesniu kaip 50 laipsnių). Karštas dušas pagerins vaisių skonį ir aromatą.

„Plastikinius“ pomidorus pamirkykite karštame vandenyje 5 minutes, tada atvėsinkite.

TREČIAS BŪDAS

Pomidorai puikiai dera su baziliko ar peletrūno lapeliais, šviežiais krapais ar petražolėmis, mėtomis. Jei gudrybės su karštu vandeniu ir marinatu nepadėjo, belieka pridėti šių natūralių skonio stipriklių.

Bet kokiu atveju tai geriau, nei tiesiog paimti ir išmesti beskones daržoves.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...

Tokia mėsa ne kiekvienam

Prabangos viršūnė: kilogramas šios jautienos kainuoja 500 eurų – atskleidžiame, kodėl ji ne kiekvienam

Jautiena yra puikus aukštos kokybės baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis....