Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ką dėti į obuolių kompotą, kad jis būtų nepamirštamai skanus
Maistas / Gėrimai

Ką dėti į obuolių kompotą, kad jis būtų nepamirštamai skanus

Obuolių kompotas
Dalintis

Užuot pirkę sultis ir gazuotus gėrimus parduotuvėse, pabandykite namuose pasigaminti aromatingą, skanų ir sotų obuolių kompotą. Tai užtruks ne ilgiau kaip 30 minučių.

Pirmiausia reikia apsirūpinti reikalingais ingredientais. Štai jie:

  • 400 g obuolių;
  • 120 g džiovintų obuolių;
  • 140 g cukraus;
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
  • 1 cinamono lazdelė;
  • 2 gvazdikėlių galvučių;
  • 1 litras vandens.

Kaip gaminti:

  1. Šviežius obuolius nuplaukite, išskobkite kauliukus ir supjaustykite griežinėliais.
  2. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite ir suberkite cukrų. Įpilkite citrinos sulčių, išmaišykite ir virkite dar 10-12 minučių.
  3. Praėjus šiam laikui, įmeskite obuolius – šviežius ir džiovintus, cinamoną ir gvazdikėlius – ir palaukite, kol būsimas kompotas užvirs.
  4. Kai vandens paviršiuje pamatysite burbuliukus, sumažinkite kaitrą ir virkite dar 30 minučių.
  5. Tada išjunkite ugnį ir palikite kompotą valandą pastovėti po uždengtu dangčiu.
  6. Iš visiškai atvėsusio kompoto išimkite cinamoną ir gvazdikėlius. Tada supilkite jį į stiklinį indą ir padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...