Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ką gaminti su apelsinų žievelėmis: svečiai bus šokiruoti
Maistas / Gėrimai

Ką gaminti su apelsinų žievelėmis: svečiai bus šokiruoti

Apelsinų žievelės uogienė
Dalintis

Tinkamas receptas padės apelsinų žieveles paversti kažkuo skaniu, todėl nulupę citrusinius vaisius neskubėkite jų išmesti į šiukšlių dėžę. Vietoj to atidėkite jas į šalį, kad pagamintumėte neįprastą uogienę:

  • 400 g apelsinų žievelių;
  • 300 g cukraus;
  • 1 žiupsnelis citrinos rūgšties.

Ingredientų nėra daug, todėl negaiškite laiko ir pradėkite gaminti.

Citrusinių vaisių žieveles supjaustykite maždaug 8 cm ilgio ir 1 cm pločio juostelėmis. Kiekvieną juostelę suvyniokite taip, kad susidarytų figūra, primenanti sraigę.

Sudėkite žieveles į puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad skystis apsemtų. Palaukite, kol turinys užvirs, tada toliau virkite žieveles dar 20 minučių ir nusausinkite.

Dabar žieveles užpilkite šaltu vandeniu. Tą pačią procedūrą pakartokite dar keturis kartus.

Dabar jau pradedame ruošti sirupą: į puodą supilkite cukrų ir įpilkite 300 ml vandens. Maišydami virkite sirupą, kol cukrus ištirps, tada sudėkite apelsinų žieveles ir užvirinkite.

Įdėkite citrinos rūgšties, virkite dar 30-35 minutes ir supilkite uogienę į stiklainius. Atminkite, kad stiklainiai turi būti sterilizuoti. Apelsinų žievelių uogienę laikykite vėsioje vietoje.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...