Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ką valgyti žiemą – mėsą ar žuvį. Prisiminkite tai

1 min. skaitymo

Žiemą visada norisi sotesnio ir riebesnio maisto, tačiau gydytojai pateikia savo rekomendacijas dėl mitybos šaltuoju metų laiku. Medikai į šį klausimą pateikia aiškų atsakymą – žiemą geriau valgyti daugiau šaltose jūrose sugautos žuvies. Gydytojų teigimu, natūralioje aplinkoje esanti žuvis turi daug daugiau naudingų polinesočiųjų omega-3 riebalų rūgščių. O užauginta dirbtiniuose telkiniuose ar fermose turi mažesnę naudingų mikroelementų sudėtį.

Jūros žuvį taip pat galima pakeisti upių žuvimi, ji ne mažiau naudinga šaltuoju metų laiku. Grįžtant prie vertingų mikroelementų – baltymų, vitaminų ir mineralinių medžiagų – kiekio mėsoje ir žuvyje, jis yra maždaug vienodas. Tačiau mėsoje nėra vertingų polinesočiųjų riebalų rūgščių. Be to, mėsoje nėra jodo, kurio organizmui reikiamo kiekio yra žuvyje.

Be to, žuvyje yra B grupės vitaminų, kurie ypač naudingi žiemą, ypač vitamino B12. Nors šių vitaminų yra ir raudonoje mėsoje – jautienoje ir kiaulienoje, tačiau mažesniais kiekiais. Žuvyje taip pat yra vitaminų A ir D, kurių nėra mėsoje. O šie vitaminai itin svarbūs žiemą, nes jų trūkumas sukelia plaukų slinkimą, lūžinėjančius nagus ir kaulus.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus