Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kada ir kaip kasti krienus rudenį: naudingi patarimai
Maistas / Gėrimai

Kada ir kaip kasti krienus rudenį: naudingi patarimai

Krienų kasimas
Dalintis

Kiekvienas žmogus, savo sklype auginantis krienus, turėtų žinoti, kada ir kaip iškasti šį augalą.

Krienų kasimo laikas priklauso nuo sezono:

  • Pavasarį šaknys kasamos anksti, kol dar nepradėjo augti ūgliai ir kol darže neištirpo dirva. Tai taip pat laikas augalus persodinti į naują vietą.
  • Rudenį, kai apatiniai krienų lapai pradeda gelsti ir vysti, tai yra ženklas, kad laikas iškasti šaknis ir laikyti jas žiemai.
  • Vasarą, nuo liepos vidurio, krienus taip pat galima kasti, ir šis laikas sutampa su agurkų konservavimo sezonu.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad šiltą rudenį krienų šaknys gali augti ilgiau, todėl prieš kasant geriau palaukti, kol pradės vysti apatiniai lapai.

Kaip iškasti krienus?

Teisingas kasimo būdas apima šakių, kastuvo arba specialaus šakniavaisiams skirto įrankio naudojimą. Atsargiai iškaskite aplink augalą, tada ištraukite šaknį, kuri gali būti gan ilga. Po to nupurtykite žemes, nupjaukite lapus ir šakniavaisius išdžiovinkite po stogu. Nupjaukite lapus taip, kad liktų 2-3 cm ilgio lapkočiai.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...