Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip be vargo išlukštenti lazdyno riešutus: 3 būdai
Maistas / GėrimaiPatarimai

Kaip be vargo išlukštenti lazdyno riešutus: 3 būdai

Lazdyno riešutai
Dalintis

Riešutų mėgėjai dažnai susiduria su dilema – kaip pasiekti riešutų branduolius, kad kevalo likučiai neskraidytų po visą kambarį, o pats riešuto branduolys liktų nepažeistas? Laimei, yra daugybė būdų, padėsiančių greitai ir saugiai išlukštenti bet kurį riešutą.

Replės

Norėdami išlukštenti lazdyno riešutą, suspauskite jį replėmis. Žnyples ir riešutą laikykite delne, kad lukštas nenukristų.

Plaktukas

Jei lazdyno riešutai labai kieti, sudėkite juos į maišelį, padėkite ant medinės lentelės ir lengvai trenkite plaktuku.

Šildymas

Kad riešutus būtų lengviau sulaužyti, negliaudytus riešutus sudėkite ant kepimo skardos ir 10 minučių kaitinkite orkaitėje. Tuomet kevalas taps lankstesnis.

Po to keptuvėje ant silpnos ugnies kepkite riešutus 5 minutes – kevalas kaip mat greitai nukris.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Pjaustymo lentelės plovimas

Neplaukite pjaustymo lentelės plovikliais. Šių dviejų natūralių ingredientų pakanka

Pjaustymo lentelė – neabejotinai vienas dažniausiai virtuvėje naudojamų daiktų, tačiau jos priežiūrai...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...